18 maart 19

Trouwen met ster: Rolf en Bianca

Er zijn van die dagen dat alles precies goed is. Niet alleen een dag met een gouden randje, maar een die wel met goud overgoten lijkt te zijn.

1 December 2018 was zo’n dag. De ingrediënten zijn twee mooie mensen waar de liefde vanaf spat die gaan trouwen in een sterrenrestaurant.

Alsof dat nog niet genoeg is heeft het bruidspaar ook nog een grote verrassing in petto voor hun vrienden en familie én hebben ze mij gevraagd om deze prachtige dag vast te leggen.

Droom maar met ons mee.

De startblokken

Speciaal voor Rolf & Bianca begint deze bijzondere zaterdag met een mooi lentezonnetje. Nadat het paar thuis relaxed heeft ontbeten met Rolfs dochtertje Sofiya (6), kunnen ze zich alle drie gaan opmaken voor ‘hun’ dag die om 14.00 uur begint bij Restaurant One in Roermond.

Rolf wordt naar de kapper gestuurd en Bianca en Sofiya worden professioneel in de steigers gezet door Esther Craenen van De Haarzegsther voor het kapsel en Sumeya Hami van Feathers & Lashes voor de make-up.

One

De keuze voor deze locatie kwam heel natuurlijk. Bianca en Rolf zijn dol op lekker eten en zo nu en dan genieten ze van een uitzonderlijk etentje bij sterrenrestaurant One in de ECI Cultuurfabriek. Op de dag na het huwelijksaanzoek, opent Bianca Facebook en het eerste dat ze ziet is een advertentie van Restaurant One verschijnen waarin deze plek als trouwlocatie wordt gepresenteerd. Ze laat het aan Rolf zien en ze waren het meteen met elkaar eens, hier moest het gebeuren. Hier zou hun liefde bezegeld worden.

Omdat ze al wisten dat ze geen groot knalfeest wilden maar liever in een intieme setting wilden trouwen, paste het precies. Ze zouden met 34 man zijn en er passen exact 35 mensen in de private dining room van One. Het moest zo zijn.

Bianca vertelt dat ze verder nergens aan hoefde te denken. Joost, de sommelier van One had werkelijk overal aan gedacht. Ongevraagd was alles prachtig versierd en alles was tot in detail geregeld. Hij had ervoor gezorgd dat de kerstversiering al eerder ophing op en alle kaarsjes waren aan in het oude fabrieksgebouw. Het zag eruit als een modern sprookje.

Na de ceremonie werd er geproost met exclusieve fingerfoods en ’s avonds was er een uitgebreid diner dat begon met een shared dining. “De hele tafel werd vol gezet met verschillende gerechten en flessen wijn, echt fantastisch!” Daarna kwam nog het hoofdgerecht en er werd afgesloten met de Sweet Table van Bianca’s dromen en suikerspinnen voor de kinderen.

Verrassing!

Terug naar het begin van de middag. Hier zag het bruidspaar elkaar voor het eerst in vol ornaat in het restaurant en begon de ceremonie. Ze hadden persoonlijke geloften voor elkaar geschreven en het was tijdens deze geloften dat Rolf bekend maakten dat ze samen een kindje verwachten. Dit was voor de meeste gasten zo’n grote verrassing dat ze het in eerste instantie niet eens door hadden. “We hadden ook helemaal niet afgesproken hoe we dat gingen doen. Rolf had het in zijn gelofte verwerkt en je hoorde mensen echt fluisteren ‘huh? Hoorden we dat nou goed?’ “Dat was heel bijzonder” vertelt Bianca.

Voor Bianca had Rolf ook nog een verrassing in petto. Hij maakte hier bekend dat de huwelijksreis naar Lapland zou zijn door middel van een knuffeltje van een rendier dat ze kreeg.

De ceremonie geleid door Agnes Stijnen van Agnes VerTROUWT en de speeches van Bianca’s broer en haar beste vriendin die daarop volgden koestert het bruidspaar mooie herinneringen aan en had wat hun betreft best nog langer mogen duren. Hun favoriete foto’s zijn ook van dit deel van de dag.

Samen

Het is heel bijzonder als je samen als gezin kunt trouwen. Rolf, Bianca en Rolfs dochter Sofiya vormden al een hechte eenheid voordat ze trouwden maar deze dag heeft dit alles nog eens ceremonieel bevestigd. Sofia had een grote rol in het geheel en ze hebben haar alles zelf laten kiezen, van waar ze bij betrokken wilde worden tot wat ze aan had. En ze wilde graag overal aan meedoen.

Uiteraard was ze bruidsmeisje, maar ze mocht ook Bianca weggeven en de ringen aangeven. Ze heeft mee getekend voor het huwelijk en samen met Agnes heeft ze gelukssymbooltjes aan het bruidspaar mogen geven. Ze zijn echt met zijn drietjes getrouwd als gezin. Of eigenlijk met zijn viertjes met de baby in de buik erbij.

Een leuk detail is dat ze alle drie dezelfde sneakers dragen tijdens de bruiloft. Bianca kan niet op hakken lopen en voor haar stond al vast dat ze sneakers aan wilde. Rolf wilde dat ook wel en Sofiya koos dezelfde als het bruidspaar.

De jurk van Bianca was snel gevonden. Ze wist precies wat ze wilde en slaagde vrijwel meteen. Een prachtige geborduurde jurk met een boho touch die tóch echt een winterwedding uitstraling heeft.

Napret

Voor de bruid stond er eigenlijk maar één ding als een paal boven water voor deze bruiloft. Maakt niet uit hoe, waar of wanneer, ik moest de foto’s maken.

Op dit punt was er niet met Bianca te onderhandelen. En wat een bruid wil, krijgt ze meestal ook.

“Ik zag een paar jaar geleden foto’s van een bruiloft van kennissen en toen dacht ik meteen ‘als ik ooit ga trouwen, wil ik dat zij de bruiloft fotografeert. Ik ben jou toen gaan volgen en helemaal verliefd geworden op jouw stijl en manier van fotograferen.”

Bianca en Rolf wilden dat ‘hun verhaal’ werd vastgelegd op beeld en dat is precies wat er is gebeurd. Er zijn nauwelijks geposeerde foto’s gemaakt en eigenlijk voornamelijk spontane foto’s.

Bianca merkt dat hun ouders stiekem nog wel op zo’n keurig statieportret hadden gehoopt maar dat is absoluut niet wat zij wilden.

“Als ik naar de foto’s kijk, krijg ik precies dat gevoel van die dag terug. We kijken er regelmatig naar en ook Sofiya vraagt er vaak om. We beleven het steeds opnieuw en worden er elke keer weer heel gelukkig van. Het is echt een soort van napret.”

 

Bekijk HIER de foto’s!

 

Tekst door gastblogger Iben van de Beek (Woord voor Woord)

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.