Trouwen in Roermond op vrijdag de 13e, Riza en Meiran


13 april 2018, vrijdag de 13e. Ook voor Riza en Meiran, maar zij beleefden wel de gelukkigste dag van hun leven. Vorig jaar hadden we een heel fijn kennismakingsgesprek over wat hun wensen waren, wat ze verwachtten van mij en hoe hun dag eruit zou komen te zien. Een paar dagen later kwam ik hun tegen tijdens een feestje in de stad. “We willen je er heel graag bij hebben!’

De voorbereidingen waren in volle gang toen ik ‘s morgens bij Meiran thuis arriveerde. Samen met zussen (3!), vriendinnen en mama maakten ze zich klaar voor deze mooie dag. Heel gezellig oogt de tafel vol met make-up en glaasjes champagne. Een tikkeltje zenuwachtige Meiran: ‘Oke, nog 1 sigaretje’…. ‘Maak hier maar geen foto van, dit is de eerste en de laatste vandaag. Ik ga niet roken met mijn trouwjurk aan’, aldus Meiran 😉

Bij Riza thuis was het een oase van rust. Samen met zijn zus, ouders en getuige troffen ze de laatste voorbereidingen. ‘Wacht even’ zegt zijn vader, ‘dan doe ik mijn sloffen even uit’, maar juist die details zijn fantasitisch om te vast te leggen, Samen met zijn vader heb ik de waardevolle vader-zoon momentjes kunnen vastleggen.

Vanuit het ouderlijk huis vertrokken we naar het stadshuis van Roermond waar Riza en Meiran elkaar niet alleen het JA- woord zouden geven, maar waar ze elkaar voor de eerste keer gingen zien. ‘The first look’ tijdens de ceremonie is altijd een tikkeltje spannender dan vooraf een momentje, omdat ik als fotograaf de emoties van alle btrokkenen wil vastleggen. Dukke boel in mijn hoofd dus op zo’n moment. Wat was Riza blij en verrast toen hij zijn aanstaande bruid voor de eerste keer zag! Stralend liep Meiran aan de arm van haar vader de raadzaal van Roermond binnen. Wat een plaatje!

De ceremonie werd geleid voor Meiran’s zus, heel persoonlijk met een heleboel kippenvel momentjes. Het was een grote verrassing voor het stel toen de oma van Meiran onverwacht een mooie speech hield. Ze was al 60 jaar getrouwd met haar man, die beiden die dag aanwezig konden zijn…. Wat een cadeau, en helemaal als het lint uit het bruidsboekt van opa en oma is verwerkt in het boeket van Meiran!

Na de cermemonie liep het gezelschap door de binnenstad richting de ECI om bij Mr. Sammi de rest van de dag door te brengen. Aldaar werd geborreld en de geloftes naar elkaar uitgesproken. Riza is Turks, dus kwam het stele geheel in stijl op Turkse muziek binnengedanst. Wat van de geloftes echt is blijven hangen bij mij: “Ik gun iedereen een Riza in zijn of haar leven’ En er werd vervolgens een gezamelijke toast uitgebracht, gedronken uit de fles en er ontstond een spontaan dansje met de gasten.

Er werden heel wat traantjes weggepinkt deze middag… Het bruidspaar had voor iedereen een persoonlijk kaartje geschreven. Het moet onbescheijflijk mooi zijn geweest om de reacties van hun dierbaarste gasten te zien. Huilen, lachen, een knuffel, een blik naar elkaar. Dit is toch waar het allemaal om gaat?

De beste vriendin van Meiran heeft voor het toetjesbuffet bezorgd. Wauw, ZO gaaf. Een samenspel van allemaal caktuscupcakes. Zonde om op te eten 😉 Na het diner zijn we nog even een paar foto’s samen gaan maken. ‘We willen niet te tuttig op de foto en het liefst ook niet poseren he Kim.’ We hebben daarom rookbommetjes gebruikt om het wat minder alledaags te maken. Wat trouwens ook wat minder alledaags was, was de blauw ogende jurk van Meiran… (oeps, toch nog een beetje vrijdag de 13e). Gelukkig stond het feest op het punt van losbarsten en heeft niemand zich daar nog druk om gemaakt….. en zo hoort dat 😉

 

‘At the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy and you eyes sparkeling’ – Shanti

 

 

Fotografie: Kim Roufs

Videografie: Mooistefilm

Locatie: Gemeentehuis Roermond/ Mr. Sammi

BABS: Masja, zus van de bruid met speech van oma, 87 jaar

Bloemen: Cobi Natuurlijk bijzonder

Jurk Meiran: Bianco Evento via Engels Bruidsmode

Ringen: Cellini Roermond

Cactuscupcakes: Karin


Meer inspiratie

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.