Een 2021 ‘Corona- proof’ bruiloft?


YES, je hebt JA gezegd! Eindelijk kunnen jullie een bruiloft gaan plannen.

De pret van alle voorbereidingen kan beginnen. Toch? Maar ineens slaat de twijfel toe……

 

In hoeverre zijn de Corona-maatregelen volgend jaar nog aan de orde? Moeten we dan nog steeds afstand houden? Is er een limiet van gasten? Kunnen we buiten trouwen of heeft de locatie ook een mogelijkheid om binnen te trouwen? Moeten wij en onze gasten mondkapjes dragen en kunnen we wel een dik feest geven?

 

Verplaatsen van 2020 naar 2021

 

Aan het begin van dit jaar, in  maart/april, was het voor veel bruidsparen een duidelijke keuze… de bruiloft wordt verplaatst naar 2021 (of zelfs naar 2022). Het was een grote puzzel, een hele organisatie en een veel overleg, maar uiteindelijk heb ik drie kwart van mijn bruidsparen verplaatst naar 2021. Maar liefst 7 bruiloften bleven staan of werden verplaatst naar het najaar. Ik heb zelfs last minute alsnog een superleuk bruidspaar in kunnen plannen omdat de datum vrij kwam…  deze bruiloft kon ik in eerste instantie niet aannemen omdat de datum bezet was.

 

De bruid mailde me in mei:

 

‘Hoi Kim, ik heb jou een tijdje geleden gevraagd voor een trouwreportage voor onze bruiloft. Je was helaas al volgeboekt op die dag.

 

Maar ik dacht, misschien zijn er voor jou wel opdrachten geannuleerd vanwege de Corona crisis. Dus ik trek nog maar eens de stoute schoenen aan om jou toch nog een keer te vragen of je alsnog beschikbaar bent op onze dag.’

 

 

Creatief zijn!

Mijn 2020 bruidsseizoen leek dus volledig in het water te vallen, maar dankzij een aantal fantastisch lieve bruidsparen (en meedenkende leveranciers), die super creatief hun dag hebben (her)vormgegeven zodat hun bruiloft alsnog door kon gaan, is mijn seizoen helemaal geslaagd. Als ‘Corona-bruiloft-ervaringsdeskundige-leverancier’ kan ik met volle overtuiging zeggen; ‘JA, het is HEEL erg de moeite waard om je bruiloft te plannen in deze Corona tijden’. Sterker nog, het is zelfs ondanks de afstand, extra liefdevol en persoonlijk. Er is meer quality time voor elkaar en voor de gasten, de planning is relaxter en er is veel meer tijd voor speeches, lekker tafelen en -in mijn geval als fotograaf- creatieve dingen.

 

 

10 tips waarmee jij ook een warme, liefdevolle en onvergetelijke bruiloft kunt creëren in tijden van Corona

 

  1. Stem de datum af!

Omdat er eigenlijk 2 seizoen bij elkaar komen in 2021 of 2022 gaat het druk worden in trouwland. Je hoopt natuurlijk dat al je favoriete leveranciers beschikbaar zijn op jullie dag. Ga daarom ook niet met 1 partij de datum vastzetten, maar stem bijvoorbeeld samen met locatie, fotograaf en DJ/catering jullie datum af. Zo voorkom je teleurstellingen! Omdat de meeste bruiloften op vrijdag of zaterdag gepland worden, zou je bijvoorbeeld ook kunnen uitwijken naar een donderdag. Grote kan dat dan iedereen beschikbaar is!

 

  1. Bespreek met de locatie goed scenario A en B.

Als we ook in 2021 nog vastzitten aan de 1,5 meter maatregel en het maximum aantal personen in een gezelschap, is je feest buiten natuurlijk prima te realiseren. Maar kijk ook of er bij slecht weer binnen genoeg plek zodat je dan niet ineens hoeft te strepen op je gastenlijst.

 

  1. Maak je niet druk of je foto’s wel leuk, creatief of afwisselend genoeg zijn

Dit is de reden waarom je een professionele bruidsfotograaf inhuurt. Na meer dan 250 bruiloften ervaring, kan ik anticiperen op elke situatie. Veel licht, weinig licht, kleine ruimtes, grote ruimtes. Maar ook als je je moeten houden aan 1,5 meter of als er minder fysiek contact is tussen gasten. Kortom, maak je daar echt niet druk om, I’ve got your back!

 

  1. Plan een uitgebreid diner in plaats van een feest

De meeste bruidsparen hielden dit jaar een extra lang (soms 7 gangen!) diner verspreid over de hele avond. Wat een quality- time met je gasten en wat een gevoel van ‘samen’. Soms werd er van tafel gewisseld door het bruidspaar, en er is meer dan genoeg tijd voor leuke speeches. Kippenvel!

 

  1. Houd een afsluitings-dans in plaats van een openingsdans

Als er geen lang diner is en de dag wordt afgesloten rond 21.00 uur, plan dan een afsluitingsdans. Je kunt zo alsnog het hele jaar oefenen, je verrast je gasten en het is meteen duidelijk dat de dag afgelopen is. Een borreltje op afstand kan dan altijd, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de afspraken met de locatie.

 

  1. Combineer je gastenlijst of organiseer een weekend- bruiloft

Het lijkt een ongeschreven regel te zijn om gedurende de hele dag (dus ook bij alle belangrijke onderdelen) gemiddeld maar 35 dag-gasten uit te nodigen en de rest (vaak ook HELE belangrijke gasten) pas op het feest uit te nodigen. Hak de dag op in onderdelen (bijvoorbeeld lunch, ceremonie, taart, borrel, diner) en nodig je gasten in groepjes uit. Of plan er een dag bij voor je ‘feestgasten’ en organiseer een zittende borrel.

 

  1. Organiseer een drive- by

W & R werden op hun bruiloft verrast door een drive-by, georganiseerd door familie. Alle (avond)gasten kwamen in een ware auto- en fietsstoet compleet met vlaggen, ballonnen en toeters langsrijden om te feliciteren en ‘mee te feesten’ vanuit hun auto of eigen plekje. Wow, wat was dat een verrassing.

 

  1. Bedenk een alternatief felicitatie-moment

Omdat een echt dikke knuffel of handdruk echt not done is, kwam al vroeg in het seizoen de 1,5 meter stok met kunsthand voorbij. Deze hand werd geschut door het bruidspaar en de stok die door de gasten werd vastgehouden werd steeds gedesinfecteerd. Ideaal en ook wel een beetje hilarisch. Een andere manier is om  iedere gast 1 lange bloem te laten mee nemen om die bij felicitatie te overhandigen. Het bruidspaar staat na alle felicitaties met een enorme bos bloemen in hun handen, erg gaaf!

 

  1. Boek (naast een fotograaf natuurlijk) ook een videograaf of laat je bruiloft streamen

In het eerste geval kun je achteraf met de gasten niet er niet bij konden zijn je bruiloft nog eens her- beleven en in het tweede geval kan iedereen LIVE meekijken. Heb je de volgende dag meteen met iedereen ‘stof tot na- praten’.

 

  1. Vergeet niet te genieten (ook van de voorpret)

Het is geen makkelijke tijd, zeker niet als het op feestjes en grotere gezelschappen aankomt. Maar een bruiloft (organiseren) is gaaf, vol emotie en verschrikkelijk waardevol. GENIET van alle liefde om je heen. Want echte liefde…… kent geen afstand!

 

 


Meer inspiratie
Yvette & Maarten Klooster Bethlehem Haren (Oss)

Trouwen op 18 april 2015 in Klooster Bethlehem te Oss, dat deden Yvette en Maarten vanuit hun woonpl...

Weddingstories 2019

Ben je benieuwd naar de BLOG die ik hierbij schreef? Check: https://www.kimfotografeert.nl/littl...

Trouwen in Roermond op vrijdag de 13e, Riza en Meiran

13 april 2018, vrijdag de 13e. Ook voor Riza en Meiran, maar zij beleefden wel de gelukkigste dag va...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.