Podcast Portret Sous Fresh & Rob Cox van Restaurant E11f


YES, they did it! Gefeliciteerd Rob Cox en Linda Lormans! Hun restaurant E11F heeft woensdag 2 november de Ondernemersprijs gewonnen van de gemeente Peel en Maas. Ook ontving het Panningse restaurant de publieksprijs.

 

Het thema van deze editie is risico’s en kansen. De jury was onder indruk van de presentatie. “Een bedrijf dat in coronatijd een omzetstijging en verbetering van rendement heeft gemaakt, daarvan waren we onder de indruk. Ook het personeelsbeleid vinden we erg goed”, aldus juryvoorzitter Rudie Peeters (bron: omroeppenm.nl)

Maar restaurant E11f staat voor VEEL meer dan dat! Trots dat ik samen met Hanneke Finken van Sous Fresh te gast was bij dit prachtige restaurant voor podcast- aflevering 10 van de ‘Meer dan 1000 woorden podcast’  met chef-kok Rob Cox (www.restaurant-e11f.nl)

Dit podcast portret is in dit geval dus niet zozeer van 1 persoon, maar meer een mooi gerecht en de filosofie rondomgroenten en fruit in de keuken. Sous Fresh heeft Rob gevraagd om met hun producten een mooi gerecht te maken en tussendoor mocht ik dit fotograferen en zowel Hanneke als Rob bevragen over hun (gedeelde) filosofie over meer groenten en fruit in gerechten, gezondere manier van leven, smaak, duurzaamheid, ‘no waste principe’, bewustwording- en educatie bij medewerkers etc.

Sous Fresh is DE serviceprovider voor foodservice op het gebied van groenten en fruit waar ik al jaren mee samen werk. Heel gaaf omdat ik altijd met veel kleur, contrast, structuren en mooie producten mag werken… Ze leveren een totaalassortiment aan groenten en fruit voor hoofdzakelijk foodsservicebedrijven (denk aan Sligro of Makro) waarvan de producten hoofdzakelijk in de gastronomie terecht komen. Wist je dat 85% van de producten van Sous Fresh van Hollandse bodem is? (www.sousfresh.com)

De reden dat Hanneke Rob heeft gevraagd voor deze FOOD- fotoshoot is dat hij voorstander is van groenten en fruit in zijn gerechten die getuigen van enorm goed kleurgebruik en hij maakt bijzondere groenten en fruit soorten toegankelijk voor mensen die helemaal niet gewend zijn dit soort producten te eten. ‘Ik ben altijd verbaasd over zijn fantastische creaties. Een feestje op je bord’, aldus Hanneke. ‘Rob stapt af van de geijkte dingen en zorgt voor een totaalbeleving bij de gast’.

 

En dat heb ik zelf mogen ondervinden! Want als ‘kers op de taart’ mochten we tijdens de lunch een keuze maken uit al die heerlijke gerechten…. Ga er zeker een keertje lunchen of dineren.. hoewel ik wel denk dat je even moet reserveren van te voren…. 😉

 

 

 


Meer inspiratie
Podcast-portret van Vasco Campos | Vasco’s Haarsnijderij: kapperszaak of museum?

Hij is van Portugese komaf. Vanaf zijn 3e jaar in Roermond en wilde altijd naar de kunstacademie maa...

Het Podcast-portret van Anne-Marie Jung | ‘Eerst lippenstift, dan potlood’

  Voor deze aflevering reed ik naar Den Haag, want daar woont Anne-Marie Jung. Een prachtige...

Het podcast-portret van Margo de Kock | Directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond

‘Nou Kim, bereid je voor. Want ik vind bevallen nog makkelijker dan poseren’, zei Margo de Kock,...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.