Personal branding- shoot van Crissy


 

Een foto waar ze zakelijk, krachtig, maar ook als zichzelf op staat – daar was Crissy naar op zoek.

Toen ze op LinkedIn een ‘Personal branding shoot’ van mijn voorbij zag komen twijfelde ze geen minuut en vroeg ze of ik dit ook voor haar kon creëren.

 

‘Een foto wie laat zien wie ik ben, hoe ik ben en die kracht bij zet bij welke tekst ik ook schrijf. Ik dacht meteen aan Kim, ik heb haar eerder op bruiloften aan het werk gezien en haar foto’s maken iets los bij je’.

‘Ik ben ambitieus en werk hard aan mijn loopbaan, maar ik merk dat ik niet pas in het ‘strakke pakken principe’. Gelukkig hoeft dit ook niet binnen de organisatie waar ik voor werk, maar ik merk toch dat er soms vanuit buitenaf een bepaald imago hoort bij de term manager. Als ik op LinkedIn de statige foto’s voorbij zie komen dan vraag ik me af “Wie zijn deze mensen”? Ik wil als professional zo dicht mogelijk bij mezelf blijven, daar geloof ik in’.

 

En daar sta ik ook voor! Crissy heeft een ‘warme’ uitstraling qua blik, haar, huid en kleding. Daar wilde ik op voortborduren qua setting en gevoel. We kozen voor een locatie in de natuur met het gouden uurtje als tijdstip. Op dit moment van de dag kleurt het licht mooi oranje/goud, en ik wist dat dit haar uitstraling zou versterken. Bovendien sluit dit aan op de sector waarin ze werkzaam is. TOP!

 

 

 

‘Ik merk dat ik soms met vooroordelen te maken krijg. Als jonge moeder die fulltime werkt krijg ik vaak de vraag; “Voel je je niet schuldig ten op zichte van Anna”? Ik vraag me af of deze vraag ooit aan een man gevraagd wordt. Soms zelfs een ietwat misplaatste opmerking over mijn huidskleur in combinatie met mijn functie.

 

Nou, die vooroordelen kunnen voor altijd overboord hoor, want ik heb Crissy leren kennen als iemand die verstand van zaken heeft, weet wat ze wil en durft te staan voor haar normen en waarden. Ik vind het heel belangrijk dat de persoon die ik fotografeer dit ook voelt tijdens de fotoshoot. Ik geef mijn model niet de tijd om na te denken. Door spontane vragen te stellen en aan te sturen op het gevoel, probeer ik iemand volledig in z’n kracht te laten staan waardoor ik precies datgene vast leg waarin mijn model zicht herkent. HEERLIJK, dat is waar ik blij van word!

 

Samen klommen we over prikkeldraad en renden we van spot naar spot om het mooiste licht te vangen. Kim wist me vanaf minuut 1 op mijn gemak te stellen, dat is echt haar kracht’. 

 


Meer inspiratie
‘Als iedereen links gaat, ga ik rechts’ – Lange leve de eigenheid van de profielfoto!

Note vooraf: Heb je al gezien dat ik een nieuwe profielfoto heb? Goed he? Gemaakt door Rob, mijn ...

Business Rebel – Moniek Simons

FLOW Hairsalon

In Haelen (Limburg) vind je een eigenzinnige kapperszaak, voor dames en heren, waar mensen je met pa...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.