Oude Philipsterrein Roermond


Ik doe het graag in mijn vrije tijd…..urban exploring, afgekort urbex. Urbexen is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.
In de afgelopen jaren heb ik samen met partner Rob al verschillende locaties bezocht. Het is een gedeelde hobby: Rob navigeert en heeft de ‘gear’ en behoed me voor lompe acties, en ik met m’n camera om m’n nek klaar in de ‘capture’ stand. Heerlijk!

Echter, de locaties worden steeds schaarser. Ze zijn onbegaanbaar, vaak gevaarlijk of verboden en in het ergste geval grotendeels vernield. Zonde! De ongeschreven regel in deze tak van sport is immers: ‘Leave nothing but footprints, take nothing but pictures’. Als je mij of mijn werk kent, weet je dat ik veel interieurs, exterieurs en/of gebouwen fotografeer, maar ik mocht nu eindelijk eens in opdracht ‘urbexen’. En dat in eigen stad!

In opdracht van ReelBV (Berend Matzinger) mocht ik voor alle toekomstige uitingen, het voormalige Philipsterrein in Roermond fotograferen. In samenwerking met de buurt (Vrijveld & Maasniel) en Gemeente Roermond werkt ARCADIS aan de gebiedsvisie Vrijveld-Noord en het stedenbouwkundig plan voor het voormalige Philips terrein.

 

 


Meer inspiratie
Het podcast-portret van Miriam Keizer | Beatz Coaching

In deze podcast-aflevering ontmoet ik Miriam Keizer van Beatz Coaching bij ‘Weerstand’ op het ou...

Foto’s Bloesem mini sessies 2021

https://youtu.be/4-b64s9gYzA  

De introductieaflevering van mijn eigen podcast! The BIG Why

  Ik ben dus Kim; Kim Roufs, en die achternaam heb ik gehouden toen ik trouwde met Rob in 20...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.