Jaaroverzicht 2023


Wéér zo’n jaaroverzicht…….

Als je er inmiddels he-le-maal genoeg van hebt, lees dan toch even verder 😉

Krijg je er geen genoeg van; lees dan óók even verder. Want hoe fijn is het als je met een contente, trotse en gelukkige blik kunt terugkijken op een jaar vol met leuke opdrachtgevers, samenwerkingen en resultaten.

Liever luisteren? Dat kan natuurlijk ook!

 

 

Ik sloot mijn laatste jaaroverzicht af met de woorden:

‘Dream big, work smart, never give up’. Dit is in de loop der jaren mijn motto geworden en inmiddels kan ik zeggen dat het mijn vorige motto heeft vervangen: ‘Bite off more than you can shew, than shew it’.  Want op de vraag; ‘Enne Kim, hoe is het?!,  is het is toch veel fijner om te kunnen antwoorden; ‘Ja, alles lekker in balans’, ipv. ‘Ja, lekker druk’?

Hoewel ik zelf niet zo van ‘goede voornemens’ houd, en ervan overtuigd ben dat je op elk moment van het jaar kunt besluiten om dingen anders of beter te doen, vind ik het wel fijn om terug te blikken op wat ik het afgelopen jaar gedaan, gedacht, besloten of bereikt heb. Niet alleen in de vorm van opdrachten en foto’s, maar ook en vooral qua gedachtegang en qua werk/privé verhouding. Waar werd ik blij van? Waar maakte ik een ander blij mee? Wat maakte me trots of gelukkig, wat viel tegen of juist mee en wat wil ik komend jaar vooral blijven doen?

Als je me een beetje kent, weet je dat ik geniet van de verhalen van de mensen om mij heen en van de mensen die ik fotografeer. En wat een geluk dat ik dit heb kunnen omzetten in mijn ‘Meer dan 1000 woorden’ podcast. Het heeft m’n leven verrijkt. Echt, zonder grappen. Wat heeft dit m’n visie verbreed. M’n visie op mijn bedrijf, op mijzelf als persoon, hoe ik de wereld KAN zien en hoe ik 1000% uit mezelf kan halen. Ik word er hyper van, gedreven en met veel (soms teveel) ambitie. Ik geniet van de gesprekken die ik met mensen heb als ik ze fotografeer. Pas als je ECHT verbinding maakt, als je je oprecht interesseert in de ander zonder vooroordeel, kom je erachter wat mensen beweegt en waarom dat ze de dingen doen zoals ze ze doen. Leef en laat leven. Ik ben trots dat ik inmiddels ben beland bij aflevering #18 en dat ik alleen maar meer zin krijg om te creëren. Ik zou inmiddels een kroniek kunnen maken met meest gemaakte opmerkingen waaronder ‘O, die foto is leuk voor Tinder’, of ‘Kun je die rimpeltjes een beetje weg werken’ Wellicht een leuk idee voor 2024? 😉 (hoera, daar gaat mijn hoofd vol ideeën weer)

Dank jullie wel mooie mensen voor mijn lens: ondernemers, bedrijven, bruidsparen en sprankelende deelnemers aan mijn exclusieve minisessies voor particulieren (afgelopen jaar 2 keer bij het Zuilen Kabinet in Weert en er komt alleen maar meer leuks aan).

Dank jullie wel oa. ENBI, Kasteeltje Hattem, TWICE Eindhoven, JRNY, Menten , Degreez, VekomA, Effecty, Bij Verheijden, Beek en Bos, Joes Boonen, FLOW, Restaurant E11f, Botcafé de Busjop, Museum W in Weert, Jac Ruyters Groep,  RaDar, Iris Louise Mols goudsmid, Maayke Bal, Maaike Hovers, Outlet Roermond, We Are Roermond, Linda Wolters, MKLRS (maar liefst 20 huizen!), Games XL waarvoor ik naar Lowlands mocht afreizen en Senna en Stefan die me meenamen naar hun droombruiloft in Italië. De shoot die misschien wel de meeste indruk op me heeft gemaakt is die van Rianne en Rene en hun zoontje Jim (ik fotografeerde jaren geleden hun bruiloft). Ze verloren dit jaar hun geliefde dochter Femm en dit was de eerste shoot met hun drietjes. ‘Schroom NOOIT om de mooiste foto’s van ons zonnestraaltje te delen, Kim. De wereld mag blijven zien hoe mooi ze was’. Diep respect voor deze mensen. Door de warme en oprechte interesse die Rianne altijd toont in mij en in anderen raakte mij dit intens.

Voor hen, maar ook voor andere mensen om ons heen die een minder zichtbare strijd leveren, bijvoorbeeld voor een hele goede vriendin die streed tegen borstkanker of de vriendin die haar moeder verloor was het een k*t jaar. Ook voor hen heb ik veel bewondering en ben ik blij dat het jaar achter de rug is… het zet je aan het denken, het houdt je een spiegel voor.

Mede hierdoor kon ik eindelijk een knoop doorhakken… ik heb voor de toekomst het aantal bruiloften terug gebracht van 30 naar 10 bruiloften per jaar.

Want ik kan je vertellen: het 2022 bruidsseizoen was HEFTIG. Vooral omdat er dat jaar dankzij Corona 3 seizoenen samen kwamen….Dat maakte het zeker niet minder leuk, maar er zaten weken bij dat ik 5 bruiloften in 2 weken tijd schoot.  Fysiek en mentaal gaat dat op zich prima, maar het legde qua tijd een beslag op ALLES.

‘Is het mij dit waard’ vroeg ik mezelf af… JA, absoluut, maar vrije tijd in de weekenden met mijn gezin is me ook veel waard, of meer rust door de week, of geen feestjes of activiteiten meer te hoeven missen, of mezelf niet al een jaar (of 2!) van te voren willen vastleggen, of altijd maar fit en energiek te moeten zijn op DE grote dag van anderen zonder escape  (met ‘Sorry, vandaag voel ik me niet zo fit’ kun je echt niet aankomen bij een bruidspaar en dat is begrijpelijk).

Kortom: bruiloften fotograferen is fantastisch, maar dan niet op een lager, maar op een ander pitje. Een beter uitgebalanceerd pitje. Eentje die beter te behappen is in combinatie met de rest. Maximaal 10 bruiloften per jaar. Maar dan wel met 1000% aandacht en toewijding.

En weet je dat je er als ZZP-er écht niet alleen voor staat, maar gevoelsmatig ook collega’s hebt waarmee je mag samenwerken? Teamwork makes the dreamwork! Dit jaar waren dat vooral Roger van MKLRS, de dames van FIKA, de mensen van We Are Roermond en Outlet Roermond en Studio Wit/Zwart.

Daarnaast fotografeerde ik voor het  goede doel ‘De Remunse Kwis’ en verzorgde ik de fotografie voor 1 boek: ‘Breien met kleur’ van Carmen Jorissen/ New Leaf design (podcast aflevering #14) en voor 1 medewerkers-magazine en wel dat van Gilde Opleidingen.

Jeetje, wat valt er toch veel te ontdekken in mijn rol als ondernemer en fotograaf…. dit kan sinds kort ook vanuit mijn eigen foto-atelier aan huis. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan deze lang gekoesterde droom. Een HEERLIJKE lichte, rustgevende plek aan huis waar ik kan creëren, staand én zittend kan (be)werken, denken, schrijven, inspiratie kan opdoen, podcast kan opnemen, spullen en ideeën kan laten liggen en in de laatste plaats….. kan fotograferen! Want dat laatste doe ik toch vooral op locatie. Het is heel fijn om mijn werk zo dicht bij huis te hebben, maar ook andersom, om mijn (t)huis zo dicht bij mijn werk te hebben. Ik kan zo blij worden van een kopje koffie (of 10) aan de keukentafel samen met Rob in de pauzes, om 14.30 uur de laptop dicht te kunnen klappen en de kinderen zelf van school te kunnen halen. Of de geur van lemongrass in onze eigen sauna waar we zo tot rust komen, onverwachte uitjes en etentjes met carpaccio, een foto die precies zo uitpakt als hoe ik ‘m in gedachten had of als één van onze kinderen uit het niks roept: ‘Kijk mama, wat een mooie lucht’. Want dat is toch echt waar we het allemaal voor doen; dat we met volle aandacht van onze kinderen kunnen genieten en de tijd hebben om ze te kunnen stimuleren in hun nieuwsgierigheid en om ze te kunnen begeleiden in het ontdekken van de wereld om hen heen.

‘We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing’

En dat komt goed uit, want over een paar weken word ik weer een jaartje ouder. Een mooi kroonjaar is aangebroken; 40 jaar.

Pas op de plaats.

Ik ben een gelukkig mens met familie, vrienden én leuk werk om me heen! Valt er dan nog meer te wensen? Nee, voor mij niet.

Oja wel!

Een nieuwe camera. (ik ben en blijf fotograaf ;))

Ongeacht wat 2023 bracht; geluk, pech, ongeluk, liefde, schoonheid, verdriet; ik wens iedereen veel kracht en geluk en een  sprankelende start van 2024!


Meer inspiratie

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.