Het Podcast- portret van Peter Hendrix | Smaakvol Catering


Een kijkje in het leven van chef-kok Peter: passie voor smaak en excellentie

Onlangs ontmoette ik Chef-Kok Peter Hendrix. Gewoon thuis in zijn eigen keuken in Haelen waar hij tijdens onze podcast-opname en fotoshoot een heerlijke steak tartaar met kaviaar heeft bereid.

 

Peter, eigenaar en chef van een bruisend cateringbedrijf,  ‘Smaakvol Catering’, begon zijn culinaire reis in enkele vooraanstaande restaurants. Zijn toewijding aan het leveren van voortreffelijke gerechten is bewonderenswaardig. “Creativiteit en aanpassingsvermogen zijn van vitaal belang in de horeca,” vertelt. “Zeker de afgelopen jaren, met de uitdagingen van de COVID-19-pandemie, hebben we geleerd dat we ons moeten  blijven aanpassen en nieuwe manieren moeten vinden om onze passie voor koken te delen.” Daarmee is zijn concept ‘Private- dining’ ontstaan. Het thuis- koken creëert meer intimiteit, gezelligheid, verbinding en echtheid.

 

Als je met Peter praat, wordt zijn passie voor koken en het streven naar excellentie met elke zin duidelijk. Hij wil niet alleen heerlijke gerechten serveren, maar ook onvergetelijke ervaringen creëren voor zijn gasten. “Mijn doel is om mensen te raken met mijn gerechten,” zegt hij vol overtuiging.

 

Wat maakt de gerechten van Peter zo bijzonder? Het begint allemaal met de keuze voor eerlijke en hoogwaardige ingrediënten. Hij benadrukt het belang van sterke relaties met leveranciers, die ervoor zorgen dat hij de beste producten kan gebruiken voor zijn culinaire creaties. “De kwaliteit van de ingrediënten is de sleutel tot een geweldige maaltijd,” zegt hij met een glimlach.

Hij heeft me laten zien dat in elk gerecht een verhaal schuilt, Dus, als je ooit het geluk hebt om een van zijn gerechten te proeven, weet dan dat je veel meer krijgt dan alleen een maaltijd. Bij Peter draait het om de totaalbeleving! En dat voel (en proef) je!

 

Meer info over Peter’s werkwijze, gerechten en diensten?

www.smaakvol.nu

 

 

 


Meer inspiratie
Het Podcast- Portret van Carmen Jorissen | New Leaf Designs

Van de LOWLANDS naar de HIGHLANDS   Carmen Jorissen omschrijft zichzelf liever als ‘Kni...

Het Podcast-portret van Bart Heesen

‘Gooi er een kwartje in en er komt een gulden uit’. Geen wonder dat dit podcast-portret maar...

Het podcast-portret van Ingrid van Sloun | Born in Born

Born in Born. Dat kunnen weinig mensen zeggen.... Ik loop door Roermond met Ingrid van Sloun, een...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.