Het podcast-portret van Miriam Keizer | Beatz Coaching


In deze podcast-aflevering ontmoet ik Miriam Keizer van Beatz Coaching bij ‘Weerstand’ op het oude Philipsterrein in Roermond. Een rauwe en stoere locatie voor ‘krachtige’ foto’s van Miriam. Beatz coaching betekent ‘Bevlogen, eerlijk, aandacht, trots en zingeving’, dat zijn de kernwaarden waarvoor ze staat en die ook in de foto’s terug komen.

We praatten over onze gedeelde hobby handbal en onze rol als scheidsrechter bij V.I.O.S in Heythuysen, maar ook over haar werk bij de politie, haar rol als coach en de link naar haar onderneming.

 

Vanuit haar werk bij de politie neemt ze haar analytisch denkvermogen mee, haar capaciteiten als leidinggevende en het snel kunnen schakelen. Een stukje lef, kunnen reflecteren en kunnen confronteren. Maar ze neemt ook valkuilen mee, het oplossingsgericht werken en snel keuzes willen/kunnen maken, want in haar werk als coach moet ze juist een stapje terug doen. ‘Daar moet ik me echt bewust van zijn’.

 

‘Ik ben erachter gekomen dat coachen en begeleiden van mensen wel echt mijn ding is. Mensen in hun waarde laten en in hun kracht zetten vind ik heel belangrijk’.

 

Dat is ook de kern van haar bedrijf Beatz Coaching. Balans is een toverwoord de laatste tijd, maar dat is wel waar het op neer komt.  Ik ga voor mensen en organisaties op zoek naar de juiste balans. Er samen achter komen wat je belemmeringen en krachten zijn. Wat heb je in je werk nodig, wat voor soort organisatie past bij jou? Waar krijg je energie van en waar wordt je gelukkig van? Die sprankeling in iemands ogen als iemand de juiste keuzes kan maken die bij hem of haar past is wat haar een voldaan gevoel heeft.

Miriam praat over haar werkverleden en hoe bevlogen en met passie ze alles heeft gedaan. Zelf heeft ze haar eigen ‘plan’ een beetje los gelaten na haar burn- out, maar zit daardoor wel in een heerlijke flow. Het plan staat niet vast, maar is organisch. En als je handelt vanuit je passie en met intrinsieke motivatie, ken je niet snel stress. Het is de kunst van het in het ‘hier en nu’ zijn (Dat is overigens wat ik zelf ook ervaar als ik fotografeer; je kijkt als fotograaf eigenlijk heel ‘mindfull’ naar de wereld omdat je je bewuster bezig houd met hoe je bepaalde dingen in beeld wil brengen).

 

Miriam: ‘Moet ik je recht aankijken of net over jou heen’?

Kim: ‘NET over mij heen’

Kim ‘En probeer zo te kijken dat ik door je ogen kan kijken zeg maar. Maar wel op een vriendelijke manier. Ja, die!’

Miriam: *Lacht*

Kim’ ja, ja ja, kijk naar de lucht, ja! Die bedoelde ik. Voel je ‘m zelf?’

Miriam: ‘Euhhh ja.’

Kim: ‘haha, of niet dat kan ook, maar ik zie ‘m wel’

 

 

 

De foto die voor Miriam ‘meer dan 1000 woorden’ zegt, is er eentje van de Turkse fotograaf Mehmet Aslan . De foto straalt onvoorwaardelijke liefde, positiviteit en veerkracht uit.Een vader houdt zijn zoontje in de lucht. Ze lachen allebei, maar de vader heeft maar een been en het jongetje heeft geen ledematen. Het beeld werd verkozen tot ‘Foto van het jaar’.

Het beeld werd gemaakt door Mehmet Aslan en werd uit duizenden inzendingen gekozen door de jury van de prestigieuze Siena International Photo Awards. De dualiteit van gezinsgeluk en gruwelijke littekens door de oorlog is ‘emotioneel beladen en sterk’, aldus de jury.

The Washington Post kon met afgebeelde personen spreken. De vader heet Munzir al-Nazzal en is een Syrische vluchteling. Hij verloor zijn been toen een markt in de Syrische stad Idlib gebombardeerd werd. Zijn 5-jarige zoontje, Mustafa, werd zo geboren. Hij lijdt aan tetra-amelie, een zeldzame aangeboren afwijking. Die zou het gevolg zijn van de medicatie die zijn moeder nam tijdens de zwangerschap, nadat ze slachtoffer van een gifgasaanval was geworden. Het gezin woont nu al drie jaar in Turkije.

De foto kreeg de titel ‘Hardship of life’ (‘Ontbering van het leven’). Die verwijst niet alleen naar de fysieke handicaps van vader en zoon, maar ook naar de vruchteloze zoektocht van het gezin naar protheses die Mustafa enige vorm van zelfstandigheid moeten bieden. De fotograaf verklaarde dat hij met de foto het gezin hoopt te helpen in hun zoektocht.

 

 

De foto bereikte Miriam door psycholoog en schrijfster Edith Eger (een groot voorbeeld en inspiratiebron voor Miriam).  Zij is een overlevende van de Holocaust en een specialist in de behandeling van posttraumatische stressstoornis. Haar memoires met als titel ‘De keuze’ en ‘Het geschenk’ zijn internationale bestsellers.

En haar filosofie is hiermee een mooie afsluiting van het gesprek tussen mij en Miriam; ‘Je hebt geen grip  op de dingen die je overkomen, maar wel hoe je er vervolgens mee omgaat. Neem de regie in eigen handen, je hebt ALTIJD een keuze.’

 

Klik HIER voor alle podcast-afleveringen van de ‘meer dan 1000 woorden podcast’. Zie ik je daar? Ik inspireer je graag!

 

 

 

 


Meer inspiratie
De introductieaflevering van mijn eigen podcast! The BIG Why

  Ik ben dus Kim; Kim Roufs, en die achternaam heb ik gehouden toen ik trouwde met Rob in 20...

Het podcast-portret van Margo de Kock | Directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond

‘Nou Kim, bereid je voor. Want ik vind bevallen nog makkelijker dan poseren’, zei Margo de Kock,...

Het podcast-portret van Dorthe Verheijden

Ze was 23/24 jaar en vond verzekeringen eigenlijk maar saai. Maar tegenwoordig wordt Dorthe Verheijd...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.