Het podcast- portret van Manon Toma


‘Elimineren om te excelleren’

 

“Is jouw achternaam – TOMA – écht?” Die vraag krijgt Manon vaker. En yes, it is!

TOMA is een afkorting in marketingland en staat voor: Top Of Mind Awareness.

 

Manon gelooft dat online ondernemers met een unieke expertise en kennis, nog winstgevender kunnen worden door ‘TOMA’ te creëren voor hun bedrijf en persoonlijke merk.  En wat tof dat deze enige echte TOMA mij benaderde voor nieuwe, sterke, frisse, sprankelende foto’s én ook nog eens in mijn podcast wilde verschijnen! ‘Ik zocht echt iemand die ook dat innovatieve popcornbrein heeft als ik, iemand die out of the box denkt, enthousiast is en ECHT actief met je meedenkt’ aldus Manon.

 

Wie de podcast van Manon zelf luistert (‘Powerful Positioneren’, echt de moeite waard) weet dat Manon veel beeldspraken en metaforen gebruikt. Ze draait ook met gemak wel eens een spreekwoord om. Dit typeert haar, een beetje zelfspot. ‘Ideeën zijn net konijnen, je kijkt ernaar en het heeft zich al ver viervoudigd…’. Na elke maffe, leuke, zelf verzonnen uitspraak komt meteen een mooie leer of les… ‘Het hebben van veel ideeën  is een zegen, maar tegelijkertijd ook een vloek. Het begint met inzicht. Inzicht in weten hoe je die zegen voor je kunt laten werken, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je de zegen niet omdraait tot een vloek’.

 

Als enige businessmentor in de Benelux helpt ze vooruitstrevende ondernemers zichzelf én anderen beter te begrijpen met de Fascinate® persoonlijkheidsprofielen, waardoor hun bedrijf groeit op een manier die goed voelt. Met deze data-gedreven en op wetenschap gebaseerde aanpak faseer je uit wat niet (meer) voor je werkt, zodat je excelleert op wat wél voor je werkt. ‘Vraag jezelf niet af wat JIJ nodig hebt, maar wat je klant nodig heeft. Daar moet het beginnen in plaats van eindigen’. Dit resulteert in een solide aanbod en een sterk eigen geluid.

 

ZO tof dat Manon mijn persoonlijkheidsprofiel heeft onderzocht en op basis van de Fascinate methode kijkt naar mijn vakgebied. HEEL interessant!

 

Meer TOMA of aanmelden voor één van haar toffe programma’s?

www.manontoma.nl

 

 


Meer inspiratie
Het Podcast- Portret van Make-up Artist Anja Derks | Pixels en Poeder

Joehoeeeee ik kruip voor 1 dag in de huid van Anja; in die van make-up artist! Dat heb ik altijd al ...

Het Podcast- portret van Masja Endevoets | Hormooncoach

We nemen deze aflevering op in de keuken van haar prachtige -zelf gerenoveerde- woonboerderij in het...

Het Podcast-portret van Anne-Marie Jung | ‘Eerst lippenstift, dan potlood’

  Voor deze aflevering reed ik naar Den Haag, want daar woont Anne-Marie Jung. Een prachtige...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.