Het Podcast-portret van Maayke Bal | Contemporary artist


Je kunt haar absoluut niet in 1 hokje stoppen….  Kunstenaar en psycholoog Maayke Bal. En dit is ook meteen de struggle in ‘de wondere wereld’ van Maayke, al die verschillende hokjes…. Maar voor Maayke zijn dat geen hokjes, maar 1 logisch geheel. Dat is namelijk hoe haar brein in elkaar zit. Maayke is een veelvraat, iemand die graag en veel leert en als kind dompelde ze zich helemaal onder met de dingen die haar interesseerden.

 

Maayke maakt abstracte en kleurrijke olieverfschilderijen en is altijd al geïntrigeerd geweest door de menselijke natuur en psyche, zowel in hun beste als slechtste vorm. De schoonheid van het goede als de pijn van het slechte vormen de bronemoties voor Maaykes werk. En dat siert haar, want op de vraag; ‘Mag ik je alles vragen?’ zegt ze volmondig; ‘JA’.

En dat deed ik met heel veel plezier tijdens een schildersessie in haar atelier aan huis. De geur van verf, de schilderijen om ons heen, honderden materialen, kleuren, ondergronden en andere spulletjes ondersteunden het enthousiasme en de professionaliteit van Maayke. Wát een vrouw, wát een kunstenares! Ik werd er helemaal blij van!

De foto’s die je ziet in dit portfolio zijn de foto’s die we maakten tijdens de podcast en beelden die aan bod komen tijdens ons gesprek; het portret van haar kinderen, een van de eerste werken uit haar middelbare school- tijd en het schilderij dat voor haar ‘meer dan 1000 woorden’ zegt.

 

Maayke is haar hele leven al creatief. Ze studeerde eerst Politicologie en Psychologie en behaalde haar master in Klinische psychologie en Persoonlijkheidsleer. Ze werkte in de verslavingszorg en het gevangeniswezen als psycholoog en gevangenisdirecteur. Ze maakte een scheiding door in 2012. Een goede moeder zijn en zorgen voor een stabiel en liefdevol thuis was altijd erg belangrijk voor haar geweest. Een grote zwart/wit foto van haar drie stralende kinderen pronkt in de woonkamer. Daarom was deze scheiding voor haar ook een groot verlies. Het was echter ook een keerpunt in Maayke’s leven waarna veel goeie dingen ontstonden.

Zo trouwde ze haar grote liefde. Een gezellig en warm thuis voor alle volwassen kinderen. Maayke deelt de liefde voor muziek met haar man en muziek is er thuis altijd. Maayke startte een eigen praktijk als psycholoog en relatietherapeut. Ook maakte ze steeds meer tijd voor een intensieve studie van kunst en maken van kunstwerken.

 

Meer over Maayke?

 

www.maaykebal.com

Instagram: @maayke_bal_art

Luister HIER meer afleveringen en klik door naar je favoriete podcast-app!

 


Meer inspiratie
Podcast-portret van Vasco Campos | Vasco’s Haarsnijderij: kapperszaak of museum?

Hij is van Portugese komaf. Vanaf zijn 3e jaar in Roermond en wilde altijd naar de kunstacademie maa...

De introductieaflevering van mijn eigen podcast! The BIG Why

  Ik ben dus Kim; Kim Roufs, en die achternaam heb ik gehouden toen ik trouwde met Rob in 20...

Het podcast portret van Suzan Seegers | Over balans, de liefde en het volgen van je passie

Theatermaakster Susan Segers wilde eigenlijk kraamverzorgster worden. Of activiteitenbegeleider. Gel...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.