Het podcast-portret van Dorthe Verheijden


Ze was 23/24 jaar en vond verzekeringen eigenlijk maar saai. Maar tegenwoordig wordt Dorthe Verheijden, van Bij Verheijden (intermediair in verzekeringen) blij als mensen blij de deur uit gaan. En dan verwacht je wellicht iemand in een stoffig pak met stropdas, geen vlotte vrouw met panterschoenen.

Maar ze is gedreven, doortastend en ‘gaat door het stof’ voor haar klanten en heeft een verfrissende en eigenwijze blik op traditionele zaken. Dat ze nu in het bedrijf van haar vader werkt is eigenlijk precies dat wat ze nooit wilde.

 

We praatten tijdens de podcast (aflevering 3 van de ‘Meer dan 1000 woorden podcast’) over hoe je de juiste mensen aantrekt puur en alleen door jezelf te zijn, over impulsieve acties, vertrouwen, spontaniteit, onderbuik gevoel, los laten, accepteer en over bewustwording van je eigen kwaliteiten en tekortkomingen.

 

Haar vader zei na haar opleiding Hospitality Management; ‘Kom anders bij ons werken!’ Dus ze dacht: ‘oke, laten we dat gewoon doen’, vol overtuiginging. Uiteindelijk heeft ze het zich eigen gemaakt, want ‘ze vond er wat van’.

‘Ik had een dienstverlenende achtergrond, met een gastvrijheid gedachte waarmee ik opgeleid ben.’ Achter haar werkwijze zit gevoel, emotie. ‘Ik kan de regels (in de verzekeringswereld) niet veranderen, maar ik kan wel de beleving anders maken.’

 

‘Verzekeren van een goed gevoel’ is een slogan die ze zelf heeft bedacht. ‘De verzekeringsbranche is vrij traditioneel. Mensen die dan 1 keer in de zoveel tijd even op de koffie komen kijken hoe het ervoor staat. Dat is zo niets omvattend wat het wel is’. Aldus Dorthe.

‘Waar ik vroeger dacht dat ik alles heel netjes en formeel moest formuleren, doe ik het nu helemaal op mijn eigen manier. Duidelijk en jezelf zijn, zonder ‘corporate jasje’ . Op een gegeven moment dacht ik, dat moet ik helemaal niet meer doen, weg ermee. Want daar verlies ik niet alleen mezelf mee, maar ook een ander’.

 

Beluister de podcast rechtstreeks op Spotify of Apple Podcast.

 


Meer inspiratie
Het podcast-portret van Margo de Kock | Directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond

‘Nou Kim, bereid je voor. Want ik vind bevallen nog makkelijker dan poseren’, zei Margo de Kock,...

Het podcast portret van Suzan Seegers | Over balans, de liefde en het volgen van je passie

Theatermaakster Susan Segers wilde eigenlijk kraamverzorgster worden. Of activiteitenbegeleider. Gel...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.