Het Podcast- Portret van Carmen Jorissen | New Leaf Designs


Van de LOWLANDS naar de HIGHLANDS

 

Carmen Jorissen omschrijft zichzelf liever als ‘Knit Wear designer’ dan als ‘brei- patroon ontwerper’, ‘het klinkt gewoon wat omvangrijker’. ‘Ik ben de chef die de recepten schrijft, niet de chef die in de keuken staat van een restaurant.’  Carmen maakt de recepten voor jong en oud, zodat je het recept ook  in je eigen keuken kunt bereiden. Ze wil iedereen laten zien hoe leuk het is om zelf iets te creëren met twee breinaalden en een bolletje garen.

 

Carmen is een wereldwijd icoon in de breiwereld, en haar breipatronen worden gekocht en gebruikt over de hele wereld. ‘Er zijn breiwinkels in Singapore waar mensen in een groepje mijn brei-patronen zitten te breien, kei leuk’ -aldus Carmen.

 

De aanleiding voor deze podcast-opname is dat ze haar eigen boek heeft gemaakt: ‘Breien met Kleur.’ met kleurrijke bei- patronen ontworpen door Carmen. En ik k had de eer om de fotografie te verzorgen, ZO gaaf! In haar boek staat familie centraal, ze staan niet alleen model voor de foto, maar de breipatronen zijn vernoemd naar de plekken of dorpen waar ze gewoond heeft. Ook het oude huis van haar opa diende als decor voor de fotoshoot. Alle attributen zijn afkomstig uit dat huis, het is bijna een document van haar leven geworden.

 

Carmen is een creatieveling, maar ook een echte onderneemster, hoewel ze dat wel echt heeft moeten leren, zegt ze zelf. Ze heeft een eigen You tube kanaal met New Leaf Podcast, verzorgt livestreams, workshops, heeft een webshop en houdt ervan om steeds weer met nieuwe projecten bezig te zijn. ’Ik wens het iedereen toe, dat je enthousiast, nieuwsgierig en passievol blijft in de dingen die je doet’. Maar ‘we moeten ook genieten van het moment, af en toe eens stil staan en ZELF een confetticanon afschieten’ . Carmen vergelijkt zichzelf niet graag met anderen, zet ‘jaloerse’ gevoelens om in motivatie en inspiratie en gebruik dit als routepaaltjes voor haar eigen pad. Vergelijkt zichzelf wel een eerdere versie van zichzelf. Van waar ze zelf een jaar geleden stond. ‘Want dan pas zie je hoe je gegroeid bent’.

 

Carmen zit midden in een verhuizing, want ze gaat samen met haar vriend emigreren naar Schotland. Van de ‘lowlands naar de highlands’ grapt ze filosofisch. Wat ze zo fantastisch aan Schotland vindt is dat er zoveel wolwinkels zijn, heel veel schapen, maar ook veeeel meer waardering voor het handwerk, voor ambacht. De natuur is geweldig en  geeft een gevoel van vrijheid. Wat ze in Schotland hoopt te gaan doen? Het Schotse dialect leren, haar bedrijf inschrijven, van de natuur genieten, goeie WIFI verbinding, workshops geven, misschien de Engelse versie van haar boek schrijven. Eigenlijk staat dat nog niet vast, en dat siert haar!

 

!! Aan deze aflevering is een winactie gekoppeld, je kunt het nieuwe, gewilde boek van Carmen ‘Breien met kleur’ winnen door een review of reactie achter te laten onder de podcast- aflevering op Spotify of Apple Podcasts EN Carmen te volgen via Instagram (@newleafdeadigns). De winnaar wordt 21 oktober bekend gemaakt via de het instagram- kanaal van @kim.roufs.fotograaf. Volg me daar!!

 

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

 

  • Carmen deed een studie Chinees en spreekt vloeiend Chinees.
  • De vraag ‘is dit je werk of je hobby’ heb ik haar bewust NIET gevraagd
  • Haar interesse voor breien werd gewekt toen ze meedeed aan het wereldrecord (snel)breien in 2012.
  • Haar verhuizing naar Schotland
  • Dat je jezelf het beste kunt vergelijken met jezelf in een andere fase, dan met iemand anders
  • De uitgever is Forte Creatief en heeft Carmen vanaf het begin vrij gelaten, maar begeleid waar nodig. Dat voelde als een warm bad.
  • En nog veeeeeeel meer!

 

 

Website Carmen met meer info over het boek (ook waar en hoe het verkrijgbaar is):  https://newleafdesigns.nl/  

Instagram: https://www.instagram.com/newleafdesigns.nl/

New Leaf Podcast op Youtoube: https://www.youtube.com/user/CJMJorissen

 

 

 


Meer inspiratie
Het Podcast-portret van Anne-Marie Jung | ‘Eerst lippenstift, dan potlood’

  Voor deze aflevering reed ik naar Den Haag, want daar woont Anne-Marie Jung. Een prachtige...

Het podcast portret van Suzan Seegers | Over balans, de liefde en het volgen van je passie

Theatermaakster Susan Segers wilde eigenlijk kraamverzorgster worden. Of activiteitenbegeleider. Gel...

Het podcast-portret van Ingrid van Sloun | Born in Born

Born in Born. Dat kunnen weinig mensen zeggen.... Ik loop door Roermond met Ingrid van Sloun, een...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.