Het Podcast-portret van Bart Heesen


‘Gooi er een kwartje in en er komt een gulden uit’. Geen wonder dat dit podcast-portret maar liefst een uur duurt 😉

Hoewel zijn bedrijf ‘Karakter prints’ heet, drukt hij eigenlijk geen (letterpress) kaartjes meer…. ‘Eigenlijk is dat vooral nog puur en alleen om google te pleasen….’ Ooit is Bart zijn onderneming gestart om ambachtelijk te kunnen drukken. ‘Eigenlijk durf ik wel te stellen dat ik echt goed kan drukken, maar vind ik het leuk om allemaal die rare dingen te doen? Nee. Ik ben dit ooit gaan doen omdat het allemaal zo lekker imperfect is, ik houd van het ruwere werk.’

Ik ken Bart al heel wat jaren door de fotografie op zijn eigen bruiloft, de kaartjes die hij maakte voor onze bruiloft en de kinderen. 37 jaar jong, woonachtig in Helden samen met vrouw en twee kinderen en een hele eigen kijk op dingen. Hij wilde als puber naar Sint Lucas, maar men zei toen op z’n plat Limburgs ‘van tekenen kun je niet leven’. Mede doordat zijn broertje het syndroom van down heeft, trok de hulpverlening hem aan.

Bart is iemand die graag buiten de lijntjes kleurt. ‘ Ja, dat klopt wel idd, ik ben iemand die redelijk snel verveeld is en ik ben wel iemand die prikkels nodig heeft, maar ik krijg dat van heel veel verschillende dingen, dat scheelt’.

Doordat zijn vader vroeg is overleden had hij bij zijn start als zelfstandige wel de overtuiging ‘zoveel mogelijk uit het leven halen en als ik het wil moet ik het nu doen’.
Karakter prints ontstond, maar hij had geen idee wat hij deed. Hij durft zich eigenlijk pas de afgelopen 1,5 jaar echt ondernemer te noemen en ziet ook een duidelijke ontwikkeling.

Welk beeld zegt voor Bart meer dan 1000 woorden?

Bart heeft gek genoeg heel weinig fysieke foto’s. Eerst wilde hij een foto meenemen van 1 van de bandjes waar hij vroeger als basgitarist heeft gezeten. Dat heeft ‘m echt heel veel gebracht, heeft ‘m gevormd tot de persoon die hij nu is. Toch heeft hij een andere foto gekozen:
Een foto van Ugur Gallen, een collagekunstenaar uit Instanbul. Hij helpt Bart indirect om met beide benen op de grond te blijven…. Zijn foto’s helpen hem te relativeren.

Conclusie van de aflevering: oprecht luisteren en interesseren naar de medemens. Vraag je af; wat beweegt een ander? Het geven en nemen van vertrouwen.

Tot slot houden we de eindjes open, want dat past bij ons vak… Een sequel is niet altijd beter dan de echte film. Dus of deel 2 er komt? Wie weet, want Bart vindt dat je misschien zelf maar wat dingen moet invullen, want verbeelding brengt je overal!


Meer inspiratie
De introductieaflevering van mijn eigen podcast! The BIG Why

  Ik ben dus Kim; Kim Roufs, en die achternaam heb ik gehouden toen ik trouwde met Rob in 20...

Het podcast-portret van Margo de Kock | Directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond

‘Nou Kim, bereid je voor. Want ik vind bevallen nog makkelijker dan poseren’, zei Margo de Kock,...

Het podcast portret van Suzan Seegers | Over balans, de liefde en het volgen van je passie

Theatermaakster Susan Segers wilde eigenlijk kraamverzorgster worden. Of activiteitenbegeleider. Gel...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio MINISHOOTS Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.