Figuranten voor fotoshoots!


Kim! Help! We krijgen de mensen voor de fotoshoot niet bij elkaar!

Als ik voor mijn opdrachtgever aan de slag ga met het fotograferen van nieuw beeldmateriaal voor bijvoorbeeld website, socials, nieuwsbrieven of BLOGS, brainstorm ik altijd samen even over de scènes of onderwerpen die we willen belichten.

Beste tip hierin: gebruik je eigen mensen! Zeker als het om je medewerkers gaat, maar ook om je klanten! Ze zijn niet alleen de smoel van je organisatie, maar vooral je ambassadeur! Echtheid staat voorop!
Als je het mij vraagt alles beter dan die Amerikaanse stockbeelden die 1001 andere bedrijven ook gebruiken voor hun uitingen.

Alleen springt niet iedereen een gat in de lucht om met zijn of haar hoofd op internet te verschijnen of om überhaupt gefotografeerd te worden. Jammer, maar ook hierbij; ieder z’n (portret) recht!

Een middenweg is om gebruik te maken van figuranten… mensen die het gewoon heel leuk vinden om voor de camera te staan.
Je creëert dan toch die ‘echtheid’ én je kunt de situaties helemaal zelf vormgeven zodat elk beeld de identiteit van je onderneming uitstraalt!

En buiten de fotografie, kun je voor de organisatie van deze figuranten ook gewoon bij mij terecht… want inmiddels heb ik na 13 jaar fotograferen een breed netwerk aan enthousiastelingen verzameld die het ontzettend leuk vindt om af en toe eens voor mijn lens te verschijnen!

De foto’s in deze post zijn (met eigen medewerkers, maar óók met figuranten), gemaakt voor de nieuwe website van Weerts in Maastricht.

ps. Als het jou leuk lijkt om in mijn ‘figuranten-database’ te zitten, meld je dan gerust aan (klik hier)!


Meer inspiratie

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.