5 jaar Limburgse Zakenvrouwen


De beste versie van jezelf

Door sociale media als Instagram en Facebook, zijn de verwachtingen van een (portret)foto hoog gespannen. Onder andere door de vele selfies die gemaakt worden, weten we tegenwoordig precies waar en hoe we gefotografeerd willen worden. We zijn eigenlijk heel goed geworden in het regisseren van onszelf en daarmee ons verhaal.

‘For every good selfie, there are 47 failed ones’.

Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de spontaniteit in een foto verdwijnt. Er ontbreken naar mijn gevoel twee cruciale elementen; echtheid en interactie. Als beeldmaker wil ik iemands karakter en uitstraling aftasten voordat ik het ‘verhaal’ kan vertellen van die persoon. Dit kost tijd, energie en oprechte interesse. Eigenlijk gaat het fotograferen dan vanzelf en vertelt de persoon die ik fotografeer de rest.

Zo ook in deze serie stralende zakenvrouwen. Voor de categorie ‘Hoe is het met’ fotografeerde ik oud-deelneemsters waarvan ik het meerendeel al een keer eerder voor mijn lens heb gehad. Ontzettend leuk om te zien welke stappen iedereen heeft gemaakt, zowel zakelijk als privé. En wat spatten ze weer van het beeld! Heeft dit te maken met het ideale licht en een fijne camera? Ja. Met de juiste houding of aansturing? Zeker. Een vleugje contrast in de nabewerking? Yep. Alle ingrediënten voor een goede foto zou je zeggen. Alleen zonder de basis is een foto nergens; interactie en echtheid tilt iedereen naar een hoger level. De beste versie van jezelf is de échte versie.

Kim

 

Samen met het team van Vinda Media kijken we terug op 5 prachtige jaargangen ‘Limburgse Zakenvrouwen’. Inmiddels hebben we 231 (!) ondernemende vrouwen kunnen verleiden om hun vrouwelijke energie, hun zakelijk talent, hun organisatorische daadkracht maar ook hun kwetsbaarheid te tonen. Het was ook dit jaar weer een eer om mijn visuele steentje bij te dragen. Naast de nieuwe groep ondernemende vrouwen werden ook de oud-deelnemers bij deze lustrum-editie betrokken. In de rubriek ‘Hoe is het met….’ heb ik de dames opnieuw mogen fotograferen. Het was me een genoegen!


Meer inspiratie
LOUZZ Interieur Architectuur

In opdracht van Marloes Werter mocht ik de fotografie verzorgen voor de nieuwe en frisse website van...

Visuele Identiteit – in foto’s- voor Salentijn b.v.

Voor de nieuwe visuele identiteit van dit mooie bedrijf  ben ik samen met Tessa en Petra van Salent...

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.