Online workshop ‘Kinderen fotograferen’


 

 

Misschien wel een van de meest gefotografeerde onderwerpen: kinderen! Of ze nou van jezelf zijn of van anderen; ze zijn te gek om vast te leggen! Waarom? Omdat ze zo lekker onvoorspelbaar zijn en natuurlijk omdat ze zulke prachtige snoetjes hebben, maar vooral omdat ze zichzelf zijn en niet nadenken hoe ze in beeld komen. Maar hoe krijg je die bewegende kindertjes nou fatsoenlijk op de foto?

 

 

Echtheid

Het belangrijkste vind ik dat je contact maakt en je werkwijze afstemt op hun niveau, letterlijk en figuurlijk! Echtheid staat voorop! Je wil het karakter van het kind vastleggen, niet een of andere nep-versie met een gemaakte lach. Hou het leuk en maak er een spel van!

We leven tegenwoordig in een echte ‘plaatjesmaatschappij’ en (bijna) iedereen heeft wel een smartphone of camera. Alles lijkt de moeite waard om vast te leggen en dit doen we dan ook massaal. Fotografie in het dagelijks leven heeft voor mij meer te maken met zien, voelen en doen, dan met technische skills en ingewikkelde dure apparatuur, zeker als het gaat om kinderen.

 

 

Wil jij ook:

  •       Eindelijk eens een ‘echte’ foto kunnen maken van (je eigen) kinderen? 
  •       Anders leren kijken en fotograferen met je smartphone of camera?
  •       Om kunnen gaan met lastig licht?
  •       Kinderen op een speelse manier kunnen fotograferen, zonder dat ze meteen een ‘foto-gezicht’ opzetten?
  •       Stap voor stap begeleiding door een enthousiaste fotografe?

 

 

 

 

Dan heb ik goed nieuws voor je!

Mijn workshop ‘Kinderen fotograferen’ heb ik omgezet in een online training, te volgen via Instagram of Facebook. Jazeker je leest het goed, vanuit thuis in je eigen omgeving en in je eigen tempo, met intensieve begeleiding van mij. Gaaf toch? De eerst volgende groep gaat maandag 15 juni a.s. van start en ik heb er heel veel zin in!

 

Laat kinderen sprankelen!

Vraag je je af waarom je kinderen niet net zo sprankelen als in ‘real life’? Je ziet elke dag zulke mooie situaties ontstaan die je als herinnering wil vangen.. Die gave lichtinval, de mooie twinkeling in de oogjes, de kleuren, contrasten en structuren die je met je ogen ziet komen totaal niet over op de foto. Waarom is je beeld te donker of juist te licht? Waarom is je beeld niet scherp, en waarom zitten die kinderen niet stil? Aaaaaaah, wat doe je verkeerd, zo moeilijk is het toch niet?! Dat klopt! Eigenlijk is het heel eenvoudig. We moeten alleen wat meer leren zien, voelen en doen. Actie! That’s all! Dan volgt de rest vanzelf. Of ja, daar ga ik je bij helpen. Met een aantal basisregels, tips & tricks en mijn enthousiaste begeleiding ben jij straks ook trots(er) op je foto’s en creëer je dagelijks de mooiste herinneringen van je kinderen. 

 

 

 

 

Wat is de bedoeling?

Op maandag 15 juni start de online cursus ‘Kinderen fotograferen’. Deze workshop is in 3 weken ONLINE te volgen voor 67,50 EUR incl. btw via een afgesloten instagram account.  Samen met een groep enthousiastelingen gaan we in een 3 weken durende online training aan de slag!  3 weken, 6 modules (2 per week, dus genoeg tijd om te oefenen) met uiteenlopende opdrachten.  De tijd die je spendeert aan de cursus is natuurlijk afhankelijk van jezelf, maar gemiddeld zul je er 60 minuten per week mee bezig zijn. 

 

 

Wie kan deelnemen?

Iedereen! De cursus is laagdrempelig en persoonlijk. Ik wil je in deze cursus vooral anders laten kijken en denken en heel veel tips en tricks meegeven. Ik speel open kaart met je en je kunt me vragen wat je wil! Of je nou een gemotiveerde hobbyfotograaf bent, een mama of oma die haar kinderen op een andere manier wil vastleggen, een professional of gewoon een gemotiveerde deelnemer; dit is jouw moment!

 

 

Ik wil me meteen inschrijven!

 

 

 

 

Wat ga je leren?

Mijn online training is ingedeeld in 6 modules. Elke module bevat natuurlijk veel beeldmateriaal! Aan de hand van voorbeeldfoto’s, tekstuele uitleg en filmpjes van mij aan het werk, analyses, tips & tricks en nog veel meer, doorloop ik de training met je. Hoewel je de training in eigen tempo doorloopt, doen we het samen, want je hebt elke dag de kans om vragen te stellen of om feedback te vragen. Super interactief dus, want dat vind ik in real life ook belangrijk!

 

Module 1.     Introductie
Voor de meer ervaren deelnemers met een (spiegelreflex) camera zal dit een opfris- module zijn. Ook als je bijvoorbeeld al de online training ‘Basisfotografie en beeldbewerking met je smartphone’ hebt gevolgd……  Het verschil tussen JPG en RAW, sluitertijd, diafragma en ISO.
Dat je als wat basiskennis hebt is dus handig, maar geen must! Ook de basis vanuit een creatievere invalshoek haal ik aan. Belichting, kleurenleer, compositie. Door middel van mijn eigen werk doorloop ik de basistechnieken van de fotografie. 

Module 2.       Werkwijze en aanpak

Ik leg je uit hoe ik  vanuit het ‘KIJK, ZIE en VOEL; ACTIE’ principe kinderen in de praktijk benader en hoe ik te werk ga tijdens een shoot. Ik leer je hoe je de basistechnieken toepast en geef je creatieve tips en tricks over hoe je er je eigen creatieve  draai aan kan geven (en wat ik zelf eerder had willen weten toen ik kinderen ging fotograferen!). 

 

Module 3. Buiten fotograferen

Alle ins en outs en richtlijnen waar je rekening mee moet houden.

 

Module 4. Binnen fotograferen

Idem! Een punt waar veel ouders tegenaan lopen als ze hun kinderen binnen willen fotograferen: Licht! Of ja, vooral het ontbreken ervan….

 

Module 5.   Portret

Maak een mooi portret van je kind dat net even anders dan anders is. We houden het simpel of werken juist een creatief idee uit.

 

Module 6. Beeldbewerking

De kers op de taart. Laat je foto’s sprankelen en maak ze af door ze net dat beetje extra te geven!

 

 

DUS: Wat krijg je?

•          3 weken lang training, enthousiasme en intensieve begeleiding van mij via het besloten insta-account  met je smartphone of camera. Na 3 weken training blijft alle informatie nog 2 extra weken beschikbaar zodat je alles op het gemak nog een keertje kunt nalezen. Daarna wordt plaats gemaakt voor een nieuwe groep cursisten.  

• Twee keer per week een dosis inspiratie, iedere keer op een andere manier! In 3 weken tijd behandel ik zo per week 2 modules boordevol info, opdrachten en beeldmateriaal (zowel tekstuele uitleg en foto’s als instructiefilmpjes) en de tijd om vragen te stellen zodat we vanuit meerdere invalshoeken je skills verbeteren! Heel belangrijk: in eigen tempo te volgen!!

•          Een cumminity met mensen die dezelfde interesses hebben en waarmee je kunt sparren. 

 

Info

•          Start op maandag 15 juni 2020

•          67,50 EUR incl btw. 

•          Bij 3 tickets ontvang je er 1 gratis! Dus deel deze online fotografie-ervaring met je vriendinnen, familie of collega’s. Code: YES3VOOR2 (alle 3 de deelnemers worden tegelijk door 1 persoon opgegeven en betaald).  

•          Na je inschrijving ontvang je van mij een mailtje met alle informatie en toegang tot de besloten Insta-account

 

Ik hoop je op 15 juni online te mogen begroeten en je 3 weken lang mag inspireren en enthousiasmeren!

Groetjes, Kim

 

 

Ik doe mee!

 

 


Portfolio Blog Workshops Reviews Info Contact

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.