Online workshop ‘Basisfotografie en Beeldbewerking met je smartphone’


 

 

We leven tegenwoordig in een echte ‘plaatjesmaatschappij’ en (bijna) iedereen heeft wel een smartphone of camera. Alles lijkt de moeite waard om vast te leggen en dit doen we dan ook massaal. Fotografie in het dagelijks leven heeft voor mij meer te maken met zien, voelen en doen, dan met technische skills en ingewikkelde dure apparatuur. Natuurlijk lever ik als (bruids)fotograaf het liefst een kwalitatief hoogwaardig, strak, ruisloos beeld met veel pixels en dpi’s, maar dat is vooral zodat mijn klant mijn beelden op allerlei manieren kan toepassen. Van gevelbekleding en canvas boven de bank tot website-content, drukwerk en trouwalbums. De foto’s die je met je smartphone maakt hebben een heel ander doel. We maken ze als herinnering, om af te drukken op een ixxi of in een klein familiealbum. Of we maken ze voor op de socials; facebook en instagram of voor een (persoonlijke) blog. 

 

 

 

Wil jij ook:

–          Anders leren kijken en fotograferen met je smartphone of camera? 

–          Eindelijk eens die foto kunnen maken zoals je hem ook daadwerkelijk in je hoofd had?

–          Dat wow- effect in je foto’s en je foto’s een extra sausje geven met beeldbewerking?

–          Stap voor stap begeleiding door een enthousiaste fotografe?

 

 

 

Dan heb ik goed nieuws voor je!

Mijn workshop ‘Basisfotografie en beeldbewerking met je smartphone’ heb ik speciaal voor jou omgezet in een online training, te volgen via Instagram. Jazeker je leest het goed, vanuit thuis in je eigen omgeving en in je eigen tempo, met intensieve begeleiding van mij. Gaaf toch? De eerst groep is een tijd terug van start gegaan en de reactie zijn super!

 

‘Ik raak super gemotiveerd van je vrolijke filmpjes!’ 

Conny

 

‘Ik wordt zo blij van jouw training en de opdrachten. Ik lig een beetje achter, maar ik vind de cursus mega waardevol. Morgen ga ik verder met alles en heb ik weer een ‘Kim Roufs’ dag, zin in’

Natascha

 

‘Super leuke workshop met hele fijne en duidelijke filmpjes/uitleg’

Renske

 

Laat je foto’s sprankelen!

Vraag je je af waarom je foto’s niet sprankelen? Je ziet om je heen zulke mooie dingen. Die gave lichtinval, mooie twinkeling in de oogjes van je kind, de kleuren, contrasten en structuren die je met je ogen ziet komen totaal niet over op de foto. Waarom is je beeld te donker of juist te licht? Waarom is je beeld niet scherp? Aaaaaaah, wat doe je verkeerd, zo moeilijk is het toch niet?! Dat klopt! Eigenlijk is het heel eenvoudig. We moeten alleen wat meer leren zien, voelen en doen. Actie! That’s all! Dan volgt de rest vanzelf. Of ja, daar ga ik je bij helpen. Met een aantal basisregels, tips & tricks en mijn enthousiaste begeleiding ben jij straks ook trots(er) op je foto’s!

 

 

 

 

 

Wat is de bedoeling?

Op maandag 12 september 2022 start de online cursus ‘Basisfotografie en beeldbewerking met je smartphone’. Deze workshop is in 4 weken ONLINE te volgen voor 59,50 EUR incl. btw. Samen met een groep enthousiastelingen gaan we in een 4 weken durende online cursus aan de slag! De training kan via instagram gevolgd worden. Heb je geen account? Let me know en ik help je er eentje (tijdelijk) aanmaken!  4 weken, 6 modules met uiteenlopende opdrachten (MET aan het einde van de training een 7e bonusmodule!).  De tijd die je spendeert aan de cursus is natuurlijk afhankelijk van jezelf, maar gemiddeld zul je er 60-90 minuten per week mee bezig zijn. 

 

 

Wie kan deelnemen?

Iedereen! De cursus is laagdrempelig en persoonlijk. Ik wil je in deze cursus vooral anders laten kijken en denken. Ik speel open kaart met je en je kunt me vragen wat je wil! Of je nou een ondernemer bent die zijn feed wil upgraden, een gemotiveerde hobbyfotograaf, een mama die haar kinderen  op een andere manier wil vastleggen, een professional of gewoon een gemotiveerde deelnemer; dit is jouw moment!

 

 

Ik wil me meteen inschrijven!

 

 

 

 

Wat ga je leren?

Mijn online training is ingedeeld in 6 modules. Elke module bevat natuurlijk veel beeldmateriaal opgezet vanuit verschillende disciplines (portret/kinderen, interieur, product, FOOD en bruidsfotografie). Met veel voorbeeldfoto’s, tekstuele uitleg en filmpjes van mij aan het werk, analyses, tips & tricks en nog veel meer, doorloop ik de training met je. We doen het samen, want je hebt elke dag de kans om vragen te stellen of om feedback te vragen. Super interactief dus, want dat vind ik in real life ook belangrijk!

 

 

 

 

Module 1.     Introductie
Mijn visie op fotografie; KIJK, ZIE en VOEL; ACTIE!

Ik deel mijn visie op fotografie met je en verklaar dit vanuit mijn achtergrond. Hoe zie jij de wereld? Ikzelf sta voor authenticiteit, echte momenten (vastleggen), maar ook contact maken en de interactie aangaan. Door je bewust te worden en stil te staan bij je normen, waarden en dingen waar je waarde aan hecht, kun je veel beter je eigen stijl bepalen. Ik help je hierbij! 

Module 2.       Basistechnieken 1

De basis vanuit een technische invalshoek. Voor de meer ervaren deelnemers met een (spiegelreflex) camera zal dit een opfris- module zijn. Het verschil tussen JPG en RAW, sluitertijd, diafragma en ISO. Ruimte voor fotokritiek en feedback op je eigen foto’s.  

Module 3.     Basistechnieken 2

De basis vanuit een creatievere invalshoek. Belichting, kleurenleer, compositie. Wederom ruimte voor fotokritiek en feedback op je eigen foto’s. Door middel van mijn eigen werk doorloop ik de basistechnieken van de fotografie. 

Module 4.       Get Creative!

Ik leg je uit hoe ik  vanuit het ‘KIJK, ZIE en VOEL; ACTIE’ principe mijn onderwerp in de praktijk benader (of dit nou mens, kind, interieur of FOOD is) en hoe ik te werk ga tijdens een shoot. Ik leer je hoe je de basistechnieken toepast en geef je creatieve tips en tricks over hoe je er je eigen creatieve  draai aan kan geven (en wat ik zelf eerder had willen weten!). ‘Learn the rules like an pro, so you can break them like an artist‘ zei Pablo Picasso lang geleden. Je gaat deze module veel zelf aan de slag waardoor je sprongen vooruit zult maken. 

Module 5. Beeldbewerking

Upgrade je foto’s! Leren bewerken voor die extra ‘vibe’ in je beeld.  Helderheid, contrast, scherpte, retoucheren etc.

Module 6. Publiceer en deel

Je eigen stijl neerzetten en jezelf (online) profileren. Hoe zorg ik dat mijn visuele content aansluit op mijn identiteit? Sterke visuele content op social media leren maken EN leren selecteren. ‘Kill your darlings’ .

Module 7.   BONUSMODULE

LIVE virtueel kopje koffie met Kim > vraag me alles! Je kunt me alles vragen over de inhoud van de cursus…. Waar loop je nog tegenaan? Wat vind je lastig of waar kom je maar niet uit? Ik ben er en zorg ervoor dat aan het einde van de cursus alles duidelijk is…

 

DUS: Wat krijg je?

•          4 weken lang training, enthousiasme en intensieve begeleiding van mij via het besloten insta-account met je smartphone of camera. Na 4 weken training blijft alle informatie nog 2 extra weken beschikbaar zodat je alles op het gemak nog een keertje kunt nalezen. Daarna wordt plaats gemaakt voor een nieuwe groep cursisten.  

• Dagelijks een dosis inspiratie, iedere keer op een andere manier! In 4 weken tijd behandel ik zo 5 dagen per week 6 modules boordevol info, opdrachten en beeldmateriaal (zowel tekstuele uitleg en foto’s als instructiefilmpjes) en de tijd om vragen te stellen zodat we vanuit meerdere invalshoeken je skills verbeteren!

•          EXTRA 7e BONUSmodule 

•          Een cumminity met mensen die dezelfde interesses hebben en waarmee je kunt sparren. 

Info

•          Start op maandag 12 september 2022

•          59,50 EUR incl btw. 

•          •          Na je inschrijving ontvang je van mij een mailtje met alle informatie en toegang tot de besloten  Insta-account

 

Ik hoop je op 12 september online te mogen begroeten en je 4 weken lang mag inspireren en enthousiasmeren!

Groetjes, Kim

 

 

 

 

 

Ik doe mee!

 

 


Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.