14 september 23

Ik stop met het fotograferen van bruiloften!

Of toch niet….. ? Deze 2 gedachten hebben elkaar het afgelopen jaar steeds afgewisseld in mijn hoofd. Sterker nog, ik dacht dat ik een besluit had genomen…

En nu hoor ik je denken:  ‘Ja maar, HUH, hoe, waarom?’ 

Ik kan je vertellen: het 2022 bruidsseizoen was HEFTIG. Vooral omdat er in dit jaar dankzij Corona 3 seizoenen samen kwamen….Dat maakte het zeker niet minder leuk, maar er zaten weken bij dat ik 5 bruiloften in 2 weken tijd schoot.  Fysiek en mentaal gaat dat op zich prima, maar het legde qua tijd een beslag op ALLES.

 

 

Mijn gezinsplanning (ik was veel weg in de weekenden), mijn weekend- en social life- planning (altijd maar: ‘Oei, dan kan ik niet, want ik heb een bruiloft. Ik kom wel na om 23.00 uur), en mijn ‘workflow’- planning (door de week moest ik zorgen dat alles op tijd werd aangeleverd, met 1 dag fotograferen, ben je toch al snel 2 extra dagen kwijt. Kennismakingsgesprekken, communicatie, draaiboek doorspreken, previews maken, nabewerken en het album ontwerpen). Dit zorgde ervoor dat ik andere ‘door de weekse’ opdrachten  niet aan kon nemen en ik ook niet kon werken aan mijn eigen creatieve projecten en (toekomst)plannen…. Kortom; het was me een seizoen wel!

 

Deze drukte zorgde ervoor dat ik mezelf eens goed in de spiegel heb aangekeken en mezelf de vraag stelde… is het dit allemaal waard? 

 

Ik kan daar heel kort over zijn: JA. Maar vrije tijd in de weekenden is me ook veel waard, of meer rust door de week, of geen feestjes of activiteiten meer te hoeven missen, of mezelf niet al een jaar (of 2!) van te voren willen vastleggen, of altijd maar fit en energiek te moeten zijn op DE grote dag van anderen zonder escape  (met ‘Sorry, vandaag voel ik me niet zo fit’ kun je echt niet aankomen bij een bruidspaar en dat is begrijpelijk). 

 

 

Oke, daar schoot ik nog niks mee op dus….tot het beste ‘omdenken’ gesprek in jaren. 

– ‘Je wordt toch blij van het fotograferen van bruiloften? Waarom zou je ze dan niet meer aannemen’?

-‘Jouw weekend is geen typisch weekend, want je hebt een partner die door de week heel veel thuis is. Jullie ontbijten, lunchen EN dineren samen en kunnen bijna altijd zelf de kinderen naar- en van school halen. Je werkt vanuit thuis en bent (gedeeltelijk) flexibel in je werktijden. Als er iets privé tussenkomt, werk jij je foto’s ’s avonds af. En dat allemaal in je thuis-studio, je hoeft er niet eens voor weg!…. ‘Kim, welke FULL-time werkende moeder kan nou op maandagmiddag haar zoon van school halen, vers gemaakte groentensoep met haar dochter kan eten tussen de middag, om haar vervolgens zelf in bed te kunnen leggen voor een middagdutje? JIJ dus.

-‘Waarom zou je 30 bruiloften moeten aannemen? 10 kan toch ook?’ 

-‘Nú ben je nog fit genoeg om bruiloften te fotograferen, over 20 jaar is dat misschien een ander verhaal’

-‘Je bent zzp’er! Waarom geef je je in de week van de bruiloft geen andere dag vrij cadeau?’

-‘Plan ‘gewoon’ geen 2 bruiloften meer achter elkaar en houd de vakantie van de kinderen vrij!’

 

JE-ZUS, want is DIT een eyeopener. Zo simpel kan het zijn… 

 

Want tja, hoe druk een seizoen ook kan zijn, zodra je al een aantal weken geen bruiloft meer hebt gedaan, gaat het toch automatisch weer kriebelen, vooral als je zulke leuke stellen op kennismaking kringt. En dan weet ik stiekem dat ik ook in 2024 weer wil knallen.

Alleen dan niet alleen op een lager, maar ook op een ander pitje. Een beter uitgebalanceerd pitje. Eentje die beter te behappen is in combinatie met de rest. Maximaal 10 bruiloften per jaar. Maar dan wel met 1000% aandacht en toewijding. 

Van die 10 is al de helft vergeven. Met veel liefde, want het vieren dáárvan blijft toch echt het allerleukste!
Heb je interesse? Stuur me dan gerust een berichtje! Ik ben benieuwd naar jullie verhaal.

 

Groetjes, Kim

 

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.