16 maart 22

Ik kan geen keuzes maken!

Ik kan geen keuzes maken!

Het lijkt misschien alsof ik heel goed weet wat ik wil, maar ik ben een grote twijfelkont. Ik heb altijd wel 2 of 3 A-opties waardoor een knoop doorhakken echt HELL voor mij is. DOODvermoeiend!
Zo werken we hier thuis aan ons A-frame sauna huisje aan de rand van het bos. Een droom die uitkomt en daardoor heb ik het gevoel dat alles perfect moet zijn.
En omdat ik voor mijn opdrachtgever tot aan het gaatje ga, wil ik dat voor mezelf ook. Geen half werk dus.

Na de houtsoort, afmetingen, vorm, tegels, kachel etc. is nu dan toch ECHT de kleur van de deuren aan de beurt. De finetuning. De kers op de taart. Gedurende het proces had ik altijd in mijn hoofd dat de deuren Zweeds rood zouden worden, totdat ik door een vriendin aan het twijfelen gebracht werd. ‘Groen is ook mooi’!
Een lang verhaal kort: na veel wikken en wegen is het groen geworden. Maar dan begint het: welke tint groen?

Zoals bij heel veel dingen schiet je bij mij zelden een schot in de roos (dat is gebleken bij oa. de podcastcover, ons huis, en ja hoor, zelfs mijn trouwjurk 😉
Zo ook niet bij de eerste tint groen, die ik had meegenomen bij de Gamma. Die moest over, tot ergernis van Rob.

Maar het punt dat ik wil maken is dat ik gewoon even een vakman- of vrouw nodig had die qua ‘werking van kleur en verf’ even met me mee wilde denken.

Zo iemand vond ik bij de Sikkens Solutions verfspeciaalzaak in Roemond. Ze stelde me vragen over de omgevings- kleuren, de hardheid van het licht en de grootte van het oppervlak. Een vrouw naar mijn hart! Want toen ze ook nog begon over complementaire kleuren (dat je vlees bij de slager roder lijkt omdat er een groen papiertje onder ligt), het toevoegen van zwart voor diepere kleuren of dat je kleur lichter lijkt in een donkere omgeving, was ik vrijwel meteen gecharmeerd van haar advies!

Wat een opluchting! En wat een meerwaarde om te sparren met een specialist.

Kortom: je kunt dagen, weken, maanden ‘aanknommelen’, of je stapt gewoon meteen af op de kenner, de vakvrouw of de ervaringsdeskundige. Dan betaal je misschien net even wat meer, maar dat zorgt wel meteen voor dat schot in de roos!

ps. Raad eens hoe lang ik heb gedaan over het uitzoeken van de juiste foto bij dit bericht 😉

 

 

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.