30 december 20

Gas geven als een dieseltje – mijn 2020 ‘jaaroverzicht’

 

‘Dream big, work smart, never give up’ 

Met een gezonde baby in m’n armen en een tevreden kleuter slapend in zijn ‘grote’ bed zat ik vorig jaar rond deze tijd met mijn trotse hubbie Rob naast me op de bank in ons nieuwe huis.

Het einde van 2019 sloot ik af met de woorden: ‘Enjoy the little things in life. They REALLY are the BIG things’. Dat is dit jaar natuurlijk niet anders. Met een positieve mindset en kom je ver, maar 2020 heeft ons natuurlijk allemaal ontzettend op de proef gesteld. 

In tegenstelling tot eerdere jaren, sloot ik vorig jaar dus af met minder zakelijke ambities. Ik was net bevallen en zat nog helemaal in m’n baby-bubbel. Kei goed van mezelf, want bij Bowi heb ik mezelf veel te weinig rust gegund en ben ik te snel weer begonnen aan allerlei verplichtingen. Dit keer dus niet en daar ben ik mezelf achteraf dankbaar voor. 

Maar goed, mijn zwangerschapsverlof liep dus tot 15 maart 2020, jazeker, tot 1 dag voor de lockdown. Wat een timing dacht ik bij mezelf, ik had zoveel zin om weer te beginnen nadat ik mezelf en ons gezin zoveel rust had gegund. Maar ik kon wel meteen aan de slag, met organiseren, bellen en mailen met bruidsparen, de grote puzzel passend maken. Dat is gelukt. Daarna belandde ik in een soort van passieve modus, zo van ‘ik zie wel waar het schip strandt’ en ‘ik mag niks dus ik kan niks’.  Ik heb een gezond bedrijf dus kon wel even vooruit, maar toch begon het na een week alweer te knagen. 

Van het ene op het andere moment ging bij mij de knop om. Ik viel in een soort van survivalmodus. Ik ben een dieseltje met een turbo, dus zodra ik ‘aan’ sta duurt het heel even voordat ik op gang kom, maar als dat eenmaal zover is, ben ik niet te stoppen. Ik had al heel lang de ambitie om workshops te gaan geven, dus ik dacht; ‘Hoe kan ik het optimale uit deze k*t- situatie halen’?

Ik keek mijn engeltje aan, ik keek mijn duiveltje aan, en beide knikten ze JA. Kim, je moet online met je hoofd. En niet alleen met je hoofd, ook met je stem, en met je kennis. En alles wat daarbij hoort. De eerste lockdown in het voorjaar heb ik alleen maar geschreven, gelezen en geoefend en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in mijn allereerste online training met 100+ deelnemers. ZO gaaf! Dit smaakt naar meer. 

Na de eerste lockdown liepen de opdrachten eigenlijk gewoon door. Op een of andere manier trok ik allemaal leuke bedrijven aan die in deze tijd natuurlijk zichtbaar willen blijven. Er bleven 8 bruiloften staan, de rest werd verplaatst naar 2021. Voor mijn bruidsparen vond ik het een verschrikkelijke tijd, echt, maar als ik eerlijk ben, vond ik het eigenlijk ook wel lekker, de weekenden VRIJ! Door de week kon ik me dan focussen op al die toffe bedrijven en ondernemers waarvan ik ‘hun verhaal’ of ‘identiteit’ mocht vastleggen in beeld. In mijn ‘vrije’ uren (lekker relatief voor een jonge moeder/ondernemer) heb ik niet scrollend op de socials gezeten en me zeker niet ondergedompeld in de wereld van Netflix, maar in de wereld van het online ondernemen. Elk vrij moment, elk moment in de auto, elk hardloop- moment noem het het op, ‘discussieerde’ ik met Ben Hartley, Michael Pilarczyk, Kim Munnecom of Miriam Hegger. Niet in real life natuurlijk, maar door naar hun podcast te luisteren. 

HET woord van 2020 voor mij.

DE PODCAST.

Het heeft m’n leven verrijkt. Echt, zonder grappen. Wat heeft dit m’n visie verbreed. M’n visie op mijn bedrijf, op mezelf als persoon, hoe ik de wereld KAN zien en hoe ik 1000% uit mezelf en mijn kennis kan halen. De kracht van een positieve mindset, van visualiseren en van manifesteren. Leven en ondernemen THE NEXT LEVEL. Je zit als ondernemer (zeker in deze tijd) vaak in een zelfde cirkeltje en je moet zelf op zoek gaan naar een klankbord of iemand die je een spiegel voorhoudt en inspireert.

Ik word er hyper van, gedreven en met veel (soms teveel) ambitie. Ik geniet van de gesprekken die ik met mensen heb als ik ze fotografeer of als ik online in contact met ze kom. Pas als je ECHT verbinding maakt, als je je oprecht interesseert in de ander zonder vooroordeel, kom je erachter wat mensen beweegt en waarom dat ze de dingen doen zoals ze ze doen. Daar kan de (online) wereld wat van leren. 

Leef en laat leven. 

Omdat er vaak geen ECHTE verbinding is, maar vluchtig contact via sociale media, blijven veel mensen in hun eigen tunnelvisie ronddobberen en is het makkelijk dingen te roepen zonder een inhoudelijk een gesprek aan te gaan. Juist nu in deze tijd waarin fysiek verbinding erg lastig is, kunnen we heel veel stappen zetten in online verbinden en online inspireren.  

Er zijn zoveel verhalen te vertellen, zoveel gesprekken te voeren. Zowel in woord als in beeld.  Denk niet alleen aan het verhaal achter een persoon, maar ook aan het verhaal achter een merk of een bedrijf. Ik ga in 2021 gas geven op dit gebied. Ik wil anderen inspireren, motiveren en meenemen in mijn wereld van fotografie en ondernemen.

En ja hoor, ik gooi ‘m er weer in: ‘Remember, if you play small, you stay small’ – Mrs. Mucha

Ik kan zo blij en gelukkig worden van een kopje koffie aan de keukentafel met uitzicht op ons eigen stukje bos, de schaterlachjes van onze ukkies, de geur van lemongrass in de sauna, een mooie zonsondergang, een glimlach van een vreemde, onverwachte etentjes met carpaccio of een foto die precies zo uitpakt als hoe ik ‘m in gedachten had.

Ik ben een gelukkig mens met familie en vrienden om ons heen die onze situatie (ons ‘verhaal’) begrijpen en respecteren en ons – daar waar nodig- ontlasten en ondersteunen. Wat heb je dan eigenlijk nog meer nodig?

Lieve allemaal; ik wens jullie een liefdevol, sprankelend en gezond 2021! 

Als een dieseltje of niet; we gaan gas geven met z’n allen!

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.