19 november 15

Dream big, work hard – Limburgse Zakenvrouwen 2015

“Vind je dat een glossy met Limburgse Zakenvrouwen ook om een vrouwelijke fotograaf vraagt,” vroeg Fons me enkele jaren geleden toen hij mij benaderde voor de fotografie van dit project. Ja, ook deze 3e editie vraagt om een vrouwelijke fotograaf. Waarom? Omdat ik als vrouw maar al te goed weet dat een vrouw zelden tevreden is over haar eigen foto (onderkin, hamsterwangen, lachrimpels, bolle buik, billen of benen, etc. etc). Fotograferen kost dan ook tijd en creativiteit. Niet alleen letterlijk, maar vooral ook figuurlijk. Fotograferen is een interactie, je inleven in de persoon die voor de camera staat en bovenal kritisch zijn. Met alleen de technische skills kom je er niet.
Ik hou van echte, pure, frisse fotografie waarin mijn model zichzelf terug ziet en herkent, niet alleen haar schoonheid, maar vooral haar kracht, kunde en kennis. Geen opgepimpte fake-versie dus. En als het mij lukt om deze kritisch kijkende vrouw trots te laten zijn op haar eigen foto dan is mijn dag gemaakt. Bewust heb ik de interviews van Jos dan ook niet gelezen van te voren, want het liefst vertrouw ik op mijn eigen gevoel en waarneming. ‘Kimproviseren’ is dat.

Enthousiasme, discipline, passie voor het vak en gedrevenheid is de rode draad door deze fotoserie. Want voor mij als fotografe levert dit project niet alleen mooie foto’s op, maar verrijkt het me ook als persoon en als onderneemster. Natuurlijk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en geniet ik elke dag van wat ik doe, maar ik run ook een bedrijf waarvoor weer hele andere kwaliteiten vereist zijn. En dan is het fijn om af en toe met andere vrouwelijke ondernemers te kunnen sparren. Iedere ontmoeting levert me weer nieuwe energie op door herkenbare verhalen, vergelijkbare situaties, nuttige handvatten of nieuwe inzichten. Bijvoorbeeld waarom hardlopen kan zorgen voor een leeg hoofd en een frisse blik op ingewikkelde zaken, kansen moet je grijpen op het juiste moment, stilstaan is achteruitgang. Je onderscheidend vermogen is je kracht, niet alleen in wat je doet, maar vooral in de eigenheid die je als persoon uitstraalt. Be yourself!
Maar ook tips hoe je je leven in balans kunt houden, omdat we allemaal wel eens (veel) te veel hooi op onze vork nemen en hoe we werkstress kunnen verminderen door soms eens kritisch naar onszelf te kijken met de vraag ‘wat wil ik en waar wil ik naartoe’?

Dream big, work hard, try new things, make each day count, never give up, be positive, mijn motto waarmee ik ook dit project wil samenvatten. Kortom; achter elk krachtig beeld schuilt een mooi en boeiend verhaal. Ontmoet de powervrouwen van 2015! Klik hier voor het portfolio!

Kim Roufs, fotografe ‘Limburgse Zakenvrouwen’

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.