18 december 23

Combineer rood NOOIT met roze!

Combineer rood NOOIT met roze!

 

Tenminste, als het aan mijn knutseljuf van vroeger lag…. want toen ik vol trots mijn gekleide clown met roze muts en rood pak toonde, was dit haar ‘opbouwende’ feedback. En het feit dat ik dit voorbeeld nu gebruik voor het punt dat ik wil maken, bewijst wel wat voor indruk het op me heeft gemaakt als kind.

 

Ik was in mijn jeugd altijd bezig met dingen maken, creëren en verzinnen. Of het nou een schilderij, verhaal of een speurtocht voor mijn vriendjes en vriendinnetjes  was,

 

ik

werd

daar

blij

van!

 

 

Ik dacht eigenlijk nooit; ‘wat vinden anderen daarvan?’. Ik deed het gewoon! Gelukkig ook niet na het rood/roze incident op de knutselclub 😉 Ik denk uiteindelijk dat dit me uiteindelijk alleen maar gesterkt heeft in mijn zoektocht naar authenticiteit.

 

 

Als eigenwijze ondernemer kun je jezelf júist onderscheiden door bewust af te wijken van de standaard adviezen. In mijn vak wordt vaak geadviseerd om neutrale, effen kleding te dragen tijdens een fotoshoot, zodat de aandacht volledig naar het onderwerp gaat. Echter, als fotograaf kun je ervoor kiezen om expressieve, opvallende kleding te adviseren inclusief (roze en rode) bolletjes, streepjes, bloemetjes etc. Als jij daar ook blij van wordt: be my guest! Heel graag zelfs! Ik maak het (letterlijk én figuurlijk) lekker bond als je een afspraak maakt met mij.

 

Laat je kleding een verlengstuk zijn van je creativiteit en individualiteit. Experimenteer met kleuren, texturen en stijlen die passen bij de sfeer die je wilt creëren in je foto’s.

Onthoud dat creativiteit vaak gedijt bij het doorbreken van conventies. Dus, draag iets wat je zelfvertrouwen geeft en past bij jouw artistieke visie, zélfs als dat betekent dat het niet overeenkomt met de traditionele adviezen.

 

Ps. Ik weet nu dat de gekozen kleuren voor mijn gekleide clown een analoge kleurencombinatie is dat verwijst naar het gebruik van kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel. Dit type kleurencombinatie zorgt doorgaans voor een harmonieus en samenhangend effect, omdat de gekozen kleuren enigszins verwant zijn. Het kiezen van een analoge kleurencombinatie is een handige manier om eenheid en balans te creëren, terwijl tegelijkertijd een zekere mate van variatie wordt behouden. Kortom; rood kan wel degelijk gecombineerd worden met roze, het is (ook voor de knutseljuf) gewoon een kwestie van smaak!

 

 

Ik ben Kim en ik wijk graag af! Ik hou van kleur, contrast en lekker KNALLEN! Speel niet teveel op safe, dat kan altijd nog.

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.