06 juli 15

Bruiloft Steef en Roel – Montefortino Italie

Liggend op een zonnebed in de Italiaanse bergen kwamen Roel en Steef vorig jaar op het idee om een weekend weg te gaan met hun aller- allernaasten met als hoofddoel het leven te vieren, samen een onvergetelijk weekend te hebben en dan één dag officieel te trouwen en te midden van deze mensen de liefde tussen beiden officieel te bezegelen.

Trouwen, een mooie bruiloft, feest, maar vooral het leven vieren met hun allernaaste familie en vrienden, dat was de grote droom van Roel en Steef. En dat deden ze, en wel in het prachtige Montefortino (Arcevia), Italië. Maar waarom Italie, en niet in hun eigen Amsterdam of in het Bourgondische Limburg? De passie voor het leven dat in de Italianen schuilt, het pure eten en het temperament dat zij bij zich dragen gaven de doorslag. Ook heeft Steef er een jaar gewoond tijdens haar studie fashion design, vele mooie herinneringen zijn aan dit land verbonden.

‘We wilden heel graag onze liefde bezegelen na twaalf jaar maar zagen onze dag niet meteen helemaal voor ons. Één hele dag geleefd worden en handjes schudden past niet bij ons. Voor ons betekent trouwen vooral: samenzijn met onze aller- allernaasten en het leven en de liefde vieren’.

‘Make sure each day counts’ was het thema van de bruiloft. Daar hebben ze zeker voor gezorgd! Donderdagavond arriveerden alle gasten….. Ze werden verwelkomd met een aperitivo en een heerlijke pastamaaltijd. Tijdens het welkomstfeestje bij het zwembad werden ze verrast met een DJ, cadeautje van de broer van Roel, hoe leuk! De vrijdag stond in het teken van ontspannen, kletsen en ‘s avonds een bbq in de boomgaard… En dat te bedenken dat de grote dag nog moest aanbreken!

Zaterdagmorgen, de zon komt op en iedereen wordt langzaam wakker in Borgo Belfiore. Steef wordt klaargemaakt door haar zus in een van de prachtige vertrekken…
Roel wordt geholpen door zijn ouders en zus, de spanning loopt langzaam op 😉 Ik ren van boven naar beneden, van buiten naar binnen. Overal gebeurt er wel iets leuks dat de moeite waard is om te fotograferen. Bruidsmeisjes lopen met krultangen rond (dresscode: relax (swimming suit) and cocktail (hoge hakken, strakke pakken), hier en daar wordt door de heren een drankje genuttigd en de vader van de bruid wacht gespannen af onder aan de trap. Na een emotionele ‘first look’ van vader, loopt steef richting Roel, die in de Boomgaard op haar staat te wachten en niet weet wat hij ziet.. Prachtig! Er wordt een korte toespraak gehouden waarna het gezelschap in een stoet richting het gemeentehuis van Arcevia vertrekt, waar de officiële ceremonie (in het Italiaans!)gehouden zal worden. Steef en Roel spreken supermooie woorden naar elkaar uit, de ceremonie is persoonlijk, emotioneel en liefdevol. In ringen, die gebracht worden door de broer van Steef, staat ‘Amore mio’ gegraveerd. Jawel, aan alles is gedacht. Onder toeziend oog van ouders en oma’s, die een ereplekje hadden in de trouwzaal, gaven ze elkaar het JA- woord (in het Italiaans natuurlijk). Bijzonder dat deze oma’s er bij konden zijn (incl. rolstoel en rollator). Ze hebben de mooiste dagen van hun leven gehad..!

Na de ceremonie was er tijd voor taart! Ceremoniemeester Simone heeft het bruidspaar verrast met een taart van de locale bakker in Arcevia, gemaakt volgens haar eigen bedachte recept wat helemaal bij Roel en Steef past! Puur met stukjes aardbei (kleur van de liefde) van binnen en omhuld met een heerlijke witte botercréme. En vooral niet over-gedecoreerd, maar afgewerkt met olijftakken en lavendel uit eigen tuin. Het bruidsboeket was matchend.. Steef wilde het boeket ook zo puur mogelijk houden. Het bestond uit wilde olijftakken en witte pioenrozen, super mooi (verzorgd door Fiori E bomboniere Paola)! De verdere aankleding van tuin en diner was allemaal zelfgemaakt met bloemen uit eigen tuin..

Na de taart vertrekt het gezelschap naar een oud, klein stadje waar een heerlijke lunch staat te wachten voor de gasten (stel je voor… lange tafels, grote kommen pasta op tafel, idyllisch uitzicht, love it). Tijdens deze lunch maken wij een aantal foto’s samen.. wat een decor, te gek! Na een mooie speech van de broer van Roel vertrekt het gezelschap weer richting Borgo Belfiore, waar Pieter en Susanne (van Borgo Belfiore) in samenwerking met twee locale vrouwen – die nog precies volgens de echte Italiaanse keuken al hun gerechten bereiden- het diner klaarmaken. De heren nemen nog even een duik in het zwembad en hier en daar wordt een ander jurkje aangetrokken. Roel en Steef vonden het fantastisch om te zien hoe de gasten er allemaal uitzagen…

Tijdens het diner werden verschillende speeches en voordrachten gedaan. De hoeveelheid aan persoonlijke woorden, gebaren en verrassingen door iedereen waren emotioneel maar zo overweldigend mooi dat het bruidspaar nog steeds in een bubbel zit 😉 Ook een leuk detail: het logo en al het drukwerk zoals menukaartjes, naamkaartjes, kamerbordjes en programma’s die iedere dag rondgebracht werden in de vorm van ‘mail’, zijn zelf gemaakt! Al deze prachtige details komen vooral tijdens het diner (dat op z’n Italiaans zeker 4 uur duurde) samen…

Na het diner werden de gasten door het bruidspaar verrast met een romantische openingsdans met vuurwerk op de achtergond, WOW! Wat een knaller van de avond! Het feest werd voorgezet in de kelder van Borgo Belfiore, waar het nog lang onrustig bleef. Het was een onvergetelijke dag met een geweldig bruidspaar, heel veel geluk Roel en Steef!

Pak Roel: ‘t Jacquetje Maastricht
Jurk Steef: Bloomfeld Amsterdam

Bekijk hier meer foto’s van deze dag!

Homepage Portfolio FOTO FESTA Blog Podcast Info Contact Webshop

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.