‘We don’t make a photograph just with a camera,
we bring to the act of photography all the books we have read,
the movies we have seen, the music we have heard,
the people we have loved’

Ansel Adams
EIGENZINNIG ANDERS VERFRISSEND
Kim Roufs

Eigenzinnig • anders • verfrissend, dat is Kim!

Kim Roufs (31) is de drijvende kracht achter Kim fotografeert. Na het afronden van haar studie kunstgeschiedenis en filmwetenschappen heeft ze verschillende banen gehad in de communicatiebranche. Uiteindelijk gaven de verschillende elementen van haar studie/werk en haar passie voor fotografie de doorslag om in oktober 2010 een eigen bedrijf te starten. Door diverse elementen samen te voegen zorgt ze ervoor dat haar beelden karakteristieke foto’s worden. Enerzijds zwart-wit, ingetogen en met veel contrast, anderzijds kleurrijk, fris en uitbundig. Kim fotografeert is daarom meer dan alleen een leuke foto. De beleving van de shoot is minstens zo belangrijk. Hierbij zijn interactie, beweging, spontaniteit en enthousiasme de belangrijkste kernfactoren.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje in het portfolio. Als je op de hoogte wil blijven van Kim’s werk en bezigheden, kijk dan bij blog. Of volg Kim op instagram, twitter, Facebook of linkedIN. Geïnteresseerd in een mooie, leuke, ontroerende of grappige foto- shoot? Neem gerust contact op! Kim informeert je graag naar de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen
De fotoshoot
Wat voor soort shoots zijn er mogelijk?

We zijn super flexibel en denken graag mee over het leukste eindresultaat!
Niet is ONmogelijk. We hebben een studio ter beschikking maar doen ook veel op locatie. Kijk voor het aanbod en de prijslijst op > LINK.

Heb je ideeën voor een geschikte fotolocatie?

Jazeker! We fotograferen veel in het groen, bijvoorbeeld in het bos of op de heide. Lekker veel kleur en genoeg ruimte voor zowel grote als kleine groepen. Heb je zelf een idee of gave locatie? Overleg het dan even… Een vereiste voor grotere groepen is dat er veel natuurlijk licht aanwezig is.

Heb ik inspraak in het soort foto's dat wordt gemaakt?

Natuurlijk.. een foto is een interactie tussen degene voor EN achter de camera. We staan open voor eigen ideetjes, maar streven natuurlijk ook naar het beste resultaat. Kim fotografeert heeft een eigen visie op bijvoorbeeld licht, setting en positionering. We halen het beste uit ieder beeld.

Maak je alle foto's zelf?

Dat is wel het uitgangspunt, maar collega Jule fotografeert nu al meer dan een jaar bij Kim Fotografeert. Jule werkt in het verlengde van Kim’s stijl en Kim verzorgt zelf de nabewerking, het resultaat is dus exact hetzelfde! Bij het reserveren van de shoot kun je je keuze kenbaar maken.

Kan ik visagie en/of haarstyling bij een shoot krijgen?

Dat kan! We hebben goede contacten met verschillende leuke ladies! Laat ons weten wat je wilt en we zoeken een geschikte match voor je! We bieden helaas geen all-inn prijzen, dus deze kosten komen bovenop de kosten voor de fotoshoot zelf.

Bewerk je alle foto's die worden aangeleverd?

Yep. Je bent niet alleen fotograaf, maar ook beeldmaker. Een compleet beeld bestaat volgens Kim uit 3 elementen; de interactie met de mensen voor de camera, de technische instellingen en keuzes m.b.t. compositie en als derde de nabewerking.

Wat is de beste tijd om foto's te laten maken van mijn zwangere buik?

Je bolle buik is het mooist rond 32/33 weken. De baby is dan nog net niet ingedaald waardoor je buik nog mooi naar voren steekt. Dit is slechts een richtlijn, natuurlijk is elke vrouw anders!

Wat te doen als er iemand ziek is op de dag van de shoot?

Niks aan te doen natuurlijk! Bel of mail zo vroeg mogelijk zodat we hier rekening mee kunnen houden. We plannen gewoon een nieuwe afspraak! Andersom geldt dat natuurijk ook. Als Kim echt niet in staat is een shoot te verzorgen, proberen we een vervanger te sturen of we verzetten de shoot.

Heb je nog tips voor kleding?

Jazeker! Een KIM- foto kenmerkt zich door veel kleur en contrast. Hoe uitgesprokener, hoe beter! Denk aan felle kleurtjes zoals de combinaties fucchia en groen of pasteltinten zoals oud-roze of mintgroen. Komen jullie met een groep? Stem de tinten dan een beetje op elkaar af. Je kunt de kleur ook terug laten komen in de accesoires zoals schoenen, sjawls en riem. Zijn jullie niet zo’n kleur-typjes? Ga dan voor lichte, witte tinten in combinatie met bijvoorbeeld een spijkerbroek. Donkere kleuren zoals donkerbaluw, zwart en grijs zijn natuurlijk niet uitgesloten, maar passen minder bij de stijl van de foto’s. Dit kledingadvies geldt voor zowel shoots in de studio als op locatie.

Aanleveren van de foto's
Wanneer en hoe krijgen we de foto's aangeleverd?

Kim werkt met wetransfer, snel en makkelijk voor iedereen! Omdat jullie hoge -resolutie bestanden krijgen, lukt dit helaas niet per email. .Binnen maximaal 3 weken ontvangen jullie de bewerkte foto’s per wetransfer op de mail en kun je ze downloaden op je eigen computer.

Hoeveel foto's krijgen we precies?

Dit is afhankelijk van welke shoot je kiest, met hoeveel personen je deze shoot doet en welke achtergrond je kiest (in de studio). Bij de minishoot worden er gemiddeld 10 bestanden geleverd bij een studioshoot gemiddeld 40 en bij een locatieshoot gemiddeld 60 bestanden(zwart/wit en/of kleur, afhankelijk van de sfeer van de foto).

Kan ik afdrukken bestellen en hoe gaat dit in z'n werk?

Natuurlijk! Als je graag foto’s wil nabestellen als afdruk op fotopapier, kun je het gewenst formaat (zie prijslijst) + het nummer van de desbetreffende foto(‘s) samen met naam/datum van de shoot en jullie adres doormailen naar info@kimfotografeert. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie wanneer de de foto’s per post kunt verwachten. Er zal een aparte factuur worden gemaakt van deze bijbestellingen.

Kan ik een foto op hout/aluminium/canvas laten drukken?

Wij verzorgen (tot nog toe) helaas geen bedrukkingen op canvas, hout of aluminium en lijsten niet in. Kim kan jullie natuurlijk wel adviseren hierin!

Kan ik de RAW files ontvangen van de shoot?

Helaas niet. Je kan dit vergelijken met de vraag aan een kok om alleen de ingredienten te serveren. Een foto is een totaalproduct en bestaat volgens Kim uit 3 elementen; de interactie met de mensen voor de camera, de technische instellingen /keuzes m.b.t. compositie en de nabewerking. Je krijgt een ruime selectie van bewerkte JPG bestanden in de kwaliteit en stijl zoals je die van Kim Fotografeert gewend bent.

Hoe lang bewaar je onze foto's?

De foto’s worden 3 jaar bewaard, vanaf de dag dat ze zijn aangeleverd. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je laptop of computer, geen paniek. Neem in dit geval contact op zodat je jouw mooiere herinneringen alsnog terug kan krijgen.

Studio
Zijn er parkeermogelijkheden?

Jazeker! Er is een parkeerplaats recht voor de studio, waar overigens altijd plekken vrij zijn!

Is de studio geschikt voor minder valide?

De studio bevindt zich op de eerste etage, waarbij gebruik wordt gemaakt van een trap. Deze (steile) trap is niet geschikt voor minder-validen. We kunnen echter altijd een alternatief bedenken, door bijvoorbeeld een shoot op locatie te doen.

Met hoeveel personen kunnen we terecht in de studio?

De studio biedt ruimte voor maximaal 10 personen. Voor grotere groepen verzorgen we alleen shoots op locatie.

Boeken
Hoe lang van te voren dienen we te reserveren?

Dit is afhankelijk van de shoot die je kiest. Bij een voorgenomen huwelijk is het slim om meer dan een half jaar voor de bruiloft contact op te nemen, vooral in het hoogseizoen (april tot oktober) kan het erg druk (en snel vol)zijn.
Bij de love- en gezinsshoots is het aan te raden om ongeveer 1-2 maanden van tevoren een datum te plannen.

Ik wil graag een newbornshoot boeken, hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Je weet natuurlijk nooit de exacte datum waarop je gaat bevallen, daarom is het handig om het in ieder geval een aantal maanden vantevoren met ons te bespreken wat jullie wensen zijn. Als het eenmaal zover is, kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn om de shoot zsm (tot 2 weken na de bevalling) in te plannen.

Werk je ook in het weekend?

Ja. Op zaterdag kun je bij ons terecht voor diverse shoots! Houdt de website/facebook in de gaten voor speciale acties!

Hoeveel kost een fotoshoot?

Er zijn diverse mogelijkheden, zie de prijslijst (link)

Bruiloft
Wij gaan trouwen! Wat zijn de mogelijkheden?

Het is natuurlijk heel moeilijk om de juiste fotograaf te zoeken voor jullie trouwdag. De stijl moet jullie aanspreken, de kosten moeten binnen het budget passen, maar vooral moeter een klik zijn. Daarom mogen jullie een keer langskomen in de studio om kennis te maken, de dag door te spreken, en kan ik mijn werkwijze toelichten. Ik neem dan ook genoeg voorbeelden mee. Aan de hand van dit gesprek maak ik een offerte op en kunnen jullie de
knoop doorhakken.

Wat gebeurt er als je op de dag van onze bruiloft om welke reden dan ook bent verhinderd?

Deze kans is heel klein. Mocht ik door overmacht niet kunnen komen heb ik mijn collega Jule als back up die de fotografie van jullie dag kan overnemen. We hebben in elk geval een groot netwerk van enthousiaste fotografen achter de hand!

Moeten we zelf de fotolocatie regelen?

Er zijn talloze mooie, eigenzinnige locaties om de bruidsreportage te doen! Weten jullie een mooie locatie waar jullie een klik mee hebben; leg het aan ons voor! We kunnen altijd met jullie meedenken zodat we samen tot een te gek idee komen voor de shoot.

Fotografeer je ook in het buitenland?

Ja, dit vinden we zelfs heel erg leuk! Laat het ons weten zodat we met jullie mee kunnen denken.

Kunnen we ook een album laten maken?

Jazeker. Jullie kunnen door ons een album afnemen voor 650 euro excl. BTW. Dit album heeft ongeveer 35 (mooie, dikke) pagina’s. Als jullie de foto’s eenmaal hebben ontvangen mogen jullie zelf een selectie maken (van ongeveer 30 foto’s) die zeker in het album komen. Wij vullen het album verder aan met prachtige momenten van jullie dag!

Is er een optie om een 2e fotograaf in te huren?

Ja dat kan! Op deze manier is het bijvoorbeeld rustiger tijdens de trouwceremonie, omdat je fotograaf niet continu heen en weer hoeft te lopen. Informeer naar de mogelijkheden via info@kimfotografeert.nl.

Zijn de foto's die je collega maakt in dezelfde stijl als die van jou?

De foto’s zijn exact hetzelfde! We hebben namelijk dezelfde werkwijze. Kim verzorgt de uiteindelijke nabewerking.

Overig
Geef je ook workshops?

In de toekomst zullen workshops zeker op de planning staan! Houd de website goed in de gaten!

Benieuwd naar wat Kim voor u kan betekenen?

Portfolio Blog Info Contact

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.