‘We don’t make a photograph just with a camera,
we bring to the act of photography all the books we have read,
the movies we have seen, the music we have heard,
the people we have loved’

Ansel Adams
EIGENZINNIG ANDERS VERFRISSEND
Kim Roufs

Eigenzinnig • anders • verfrissend, dat is Kim!

Kim Roufs (31) is de drijvende kracht achter Kim fotografeert. Na het afronden van haar studie kunstgeschiedenis en filmwetenschappen heeft ze verschillende banen gehad in de communicatiebranche. Uiteindelijk gaven de verschillende elementen van haar studie/werk en haar passie voor fotografie de doorslag om in oktober 2010 een eigen bedrijf te starten. Door diverse elementen samen te voegen zorgt ze ervoor dat haar beelden karakteristieke foto’s worden. Enerzijds zwart-wit, ingetogen en met veel contrast, anderzijds kleurrijk, fris en uitbundig. Kim fotografeert is daarom meer dan alleen een leuke foto. De beleving van de shoot is minstens zo belangrijk. Hierbij zijn interactie, beweging, spontaniteit en enthousiasme de belangrijkste kernfactoren.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje in het portfolio. Als je op de hoogte wil blijven van Kim’s werk en bezigheden, kijk dan bij blog. Of volg Kim op instagram, twitter, Facebook of linkedIN. Geïnteresseerd in een mooie, leuke, ontroerende of grappige foto- shoot? Neem gerust contact op! Kim informeert je graag naar de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen
De fotoshoot
Wat voor soort shoots zijn er mogelijk?

Kim richt zich sinds 2018 hoofdzakelijk op bruiloften, loveshoots en de zakelijke markt. Neem contact op voor de mogelijkheden en een passend aanbod!

Heb je ideeën voor een geschikte fotolocatie?

Jazeker! Kim fotografeert veel in het groen, bijvoorbeeld in het bos of op de heide. Lekker veel kleur en genoeg ruimte voor zowel grote als kleine groepen. Heb je zelf een idee of gave locatie? Overleg het dan even… Een vereiste voor grotere groepen is dat er veel natuurlijk licht aanwezig is.

Heb ik inspraak in het soort foto's dat wordt gemaakt?

Natuurlijk.. een foto is een interactie tussen degene voor EN achter de camera. Kim staat open voor eigen ideetjes, maar streeft natuurlijk ook naar het beste resultaat. Kim fotografeert heeft een eigen visie op bijvoorbeeld licht, setting en positionering en haalt het beste uit ieder beeld.

Bewerk je alle foto's die worden aangeleverd?

Yep. Je bent niet alleen fotograaf, maar ook beeldmaker. Een compleet beeld bestaat volgens Kim uit 3 elementen; de interactie met de mensen voor de camera, de technische instellingen en keuzes m.b.t. compositie en als derde de nabewerking.

Wat te doen als er iemand ziek is op de dag van de shoot?

Niks aan te doen natuurlijk! Bel of mail zo vroeg mogelijk zodat we hier rekening mee kunnen houden. We plannen gewoon een nieuwe afspraak! Andersom geldt dat natuurijk ook. Als Kim echt niet in staat is een shoot te verzorgen, dan verzetten we de shoot gewoon!

Heb je nog tips voor kleding?

Jazeker! Een KIM- foto kenmerkt zich door veel kleur en contrast. Hoe uitgesprokener, hoe beter! Denk aan felle kleurtjes zoals de combinaties fucchia en groen of pasteltinten zoals oud-roze of mintgroen. Komen jullie met een groep? Stem de tinten dan een beetje op elkaar af. Je kunt de kleur ook terug laten komen in de accesoires zoals schoenen, sjawls en riem. Zijn jullie niet zo’n kleur-typjes? Ga dan voor lichte, witte tinten in combinatie met bijvoorbeeld een spijkerbroek. Donkere kleuren zoals donkerbaluw, zwart en grijs zijn natuurlijk niet uitgesloten, maar passen minder bij de stijl van de foto’s. Dit kledingadvies geldt voor zowel shoots in de studio als op locatie.

Aanleveren van de foto's
Wanneer en hoe krijgen we de foto's aangeleverd?

Kim werkt met een online gallerij, snel en makkelijk voor iedereen! Omdat jullie hoge -resolutie bestanden krijgen, lukt dit helaas niet per email. .Binnen maximaal 3 weken ontvangen jullie de bewerkte foto’s via een link op de mail en kun je ze downloaden op je eigen computer.

Kan ik een foto op hout/aluminium/canvas laten drukken?

Wij verzorgen (tot nog toe) helaas geen bedrukkingen op canvas, hout of aluminium en lijsten niet in. Kim kan jullie natuurlijk wel adviseren hierin!

Kan ik de RAW files ontvangen van de shoot?

Helaas niet. Je kan dit vergelijken met de vraag aan een kok om alleen de ingredienten te serveren. Een foto is een totaalproduct en bestaat volgens Kim uit 3 elementen; de interactie met de mensen voor de camera, de technische instellingen /keuzes m.b.t. compositie en de nabewerking. Je krijgt een ruime selectie van bewerkte JPG bestanden in de kwaliteit en stijl zoals je die van Kim Fotografeert gewend bent.

Hoe lang bewaar je onze foto's?

De foto’s worden 3 jaar bewaard, vanaf de dag dat ze zijn aangeleverd. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je laptop of computer, geen paniek. Neem in dit geval contact op zodat je jouw mooiere herinneringen alsnog terug kan krijgen.

Studio
Zijn er parkeermogelijkheden?

Jazeker! Er is een parkeerplaats recht voor de studio, waar overigens altijd plekken vrij zijn!

Is de studio geschikt voor minder valide?

De studio bevindt zich op de eerste etage, waarbij gebruik wordt gemaakt van een trap. Deze (steile) trap is niet geschikt voor minder-validen. We kunnen echter altijd een alternatief bedenken, door bijvoorbeeld een shoot op locatie te doen.

Met hoeveel personen kunnen we terecht in de studio?

De studio biedt ruimte voor maximaal 10 personen. Voor grotere groepen verzorgt Kim alleen shoots op locatie.

Boeken
Hoe lang van te voren dienen we te reserveren?

Dit is afhankelijk van de shoot die je kiest. Bij een voorgenomen huwelijk is het slim om meer dan een half jaar voor de bruiloft contact op te nemen, vooral in het hoogseizoen (april tot oktober) kan het erg druk (en snel vol)zijn.
Bij de loveshoots en bedrijfsreportages is het aan te raden om ongeveer 1-2 maanden van tevoren een datum te plannen.

Werk je ook in het weekend?

De vrijdagen en zaterdagen zijn gereserveerd voor bruiloften. Door de week kun je terecht van dinsdag t/m donderdag.

Hoeveel kost een fotoshoot?

Er zijn diverse mogelijkheden, neem gerust contact op voor een passende offerte!

Bruiloft
Wij gaan trouwen! Wat zijn de mogelijkheden?

Het is natuurlijk heel moeilijk om de juiste fotograaf te zoeken voor jullie trouwdag. De stijl moet jullie aanspreken, de kosten moeten binnen het budget passen, maar vooral moeter een klik zijn. Daarom mogen jullie een keer langskomen in de studio om kennis te maken, de dag door te spreken, en kan ik mijn werkwijze toelichten. Ik neem dan ook genoeg voorbeelden mee. Aan de hand van dit gesprek maak ik een offerte op en kunnen jullie de
knoop doorhakken.

Wat gebeurt er als je op de dag van onze bruiloft om welke reden dan ook bent verhinderd?

Deze kans is heel klein. Mocht Kim door overmacht niet kunnen komen heeft ze altijd last- minute mogelijkheden waarop ze kan terugvallen. Kim heeft  in elk geval een groot netwerk van enthousiaste fotografen achter de hand!

Moeten we zelf de fotolocatie regelen?

Er zijn talloze mooie, eigenzinnige locaties om de bruidsreportage te doen! Weten jullie een mooie locatie waar jullie een klik mee hebben; leg het aan ons voor! We kunnen altijd met jullie meedenken zodat we samen tot een te gek idee komen voor de shoot.

Fotografeer je ook in het buitenland?

Ja, dit vind Kim zelfs heel erg leuk! Laat het weten zodat Kim met jullie mee kan denken.

Kunnen we ook een album laten maken?

Jazeker. Jullie kunnen een album afnemen voor 650 euro excl. BTW. Dit album heeft ongeveer 20 (mooie, dikke) spreads. Als jullie de foto’s eenmaal hebben ontvangen mogen jullie zelf een selectie maken (van ongeveer 30 foto’s) die zeker in het album komen. Kim vult het album verder aan met prachtige momenten van jullie dag!

Is er een optie om een 2e fotograaf in te huren?

Ja dat kan! Op deze manier is het bijvoorbeeld rustiger tijdens de trouwceremonie, omdat je fotograaf niet continu heen en weer hoeft te lopen. Informeer naar de mogelijkheden via info@kimfotografeert.nl.

Overig
Geef je ook workshops?

In de toekomst zullen workshops zeker op de planning staan! Houd de website goed in de gaten!

Benieuwd naar wat Kim voor u kan betekenen?

Portfolio Blog Info Contact

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij je telefoon om te draaien.